10 gode grunner til å se på NRK i 2016

Friske nysatsinger og splitter nye episoder av kjente serier får du på NRK i vår. Her er 10 av TV-høydepunktene du kan få med deg.

Samlevideo med høydepunkter på TV 2016

Se hvordan Ole Torp presenterer kule klipp fra våren 2016 på NRK!

1. Ukens vinner

Bjarte Tjøstheim, Steinar og Tore Sagen tar steget ut av Radioresepsjonen og inn i TV-studio med sitt nye panelshow Ukens vinner. Hvilken aktuell person har gjort den beste mediefiguren i uken som gikk? Hvem har imponert dem mest? Den populære trioen diskuterer, krangler og vitser seg frem til en vinner. Showet har premiere 14. januar.

Promo: tema glidemiddel

Sjekk stemningen under promoopptaket for Ukens vinner.

Se den ferdige promoen på RRs Facebook-side!

2. Mammon

Peter Verås (Jon Øigarden) kastes ut i et nytt mareritt i sesong 2 av thrillerserien Mammon . Hans kontroversielle journalistkollega Hammern blir myrdet, og Peter setter alt inn på å finne ut hvem som har begått mordet og hvorfor.

Mammon - 2

Danske Laura Christensen spiller Ellen, som blir godt kjent med Peter Verås (Jon Øigarden). Christensen er kjent bla fra Forbrytelsen og Riket.

Foto: Glenn Meling / NRK

Jakten blir enda vanskeligere når Peter faller for en kvinne han absolutt ikke burde falle for. NRK sender åtte episoder fra 3. januar.

Vil du se første episode allerede nå? Meld deg på NRK's nyhetsbrev!

3. Anno

Selda Ekiz

Selda Ekiz er programleder for Anno.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vi stiller tiden 300 år tilbake i tid i bydelen Isegran i Fredrikstad. De 14 Anno - deltakerne skal leve sammen, konkurrere mot hverandre og jobbe seg opp fra fattigdom og slit til rikdom og ære. I ti uker skal de lære seg nye ferdigheter og leve som sine forfedre. De tre første episode av realityserien sendes 1. 2. og 3. januar. Deretter kan vi se Anno mandag, onsdag og fredag. Ukene avsluttes med duell og en av deltakerne må reise hjem.

– Jeg tror årets sesong kommer til å overraske seerne, sier Selda Ekiz som leder Anno for andre gang.

4. Krig og fred

Promobilde fra Krig og fred. Paul Dano, Lily James, James Norton,

Er Lily James like sjarmerende i Krig og fred som hun var i Downton Abbey? Her med motspillerne Paul Dano (t.v) og James Norton.

Lily James (sist sett som Lady Rose i Downton Abbey) har rollen som Natasja Rostova i Krig og fred (War & Peace). Natasja tilhører det russiske aristokratiet, i likhet med den mistilpassede nykommeren Pierre Bezukhov (Paul Dano) og den galante prins Andrej Bolkonsky (James Norton). Natasja har et sterkt ønske om å oppleve ekte kjærlighet. Pierre er full av gode intensjoner og vil endre verden til det gode, mens prins Andrej er frustrert over livet og drømmer om heder og ære på slagmarken. Samtidig raser Napoleonskrigene, og det russiske samfunnet opplever store forandringer. Denne BBC-serien bygger på Leo Tolstojs mesterverk. Premieren sendes 5. januar, to dager etter BBC.

5. Med livet som innsats

Andreas Wahl er fysiker og programleder, og i denne serien legger han livet i hendene på vitenskapen og tester fysikkens lover med livet som innsats. Han lar seg grille levende, han prøver seg som menneskelig lynavleder, han klatrer ved hjelp av støvsugere og flyr ved hjelp av ballonger.

Med livet som innsats

Det blir spektakulære stunts når fysiker Andreas Wahl er i aksjon.

Foto: Bulldozer film

– Det er jo galskap. Men takket være naturlovene har jeg overlevd og vi kan vise denne serien, sier Andreas Wahl.

Hver episode av Med livet som innsats har et hovedbudskap, en naturlov eller et fysisk prinsipp, og man følger programlederen fra ide til gjennomføringen av et stort eksperiment. Serien har premiere 3. januar.

6. Best i verden

Den nye sesongen av Best i verden starter med et intervju med Petter Northug 4. januar, i forbindelse med 30 årsdagen hans to dager etterpå. Andre som blir portrettert i serien Petter Northug, Gerhard Heiberg, Rosenborg, Martin Schanche, Tora Berger og Ole Gunnar Solskjær.

– Norge hadde tatt OL-gull i stafett i 2006 med meg på laget, sier Petter Northug.

7. Guds lærlinger

I Guds lærlinger får vi foten innenfor et radikalt bibelskolemiljø i Stavanger som er en stor kontrast til den kristendommen vi ser til vanlig. I denne observerende dokumentarserien blir vi kjent med fem unge elever som har overgitt livene sine til Jesus. Vi blir med på en reise i tro, tvil og kompromissløshet i forhold til bibelen. Hvordan er det å være ung i Norge når Gud er det aller viktigste for deg? Serien kommer etter påske.

8. Nordisk krim: Innesperret og Bedrag

Det er klaustrofobisk stemning i den islandske krimserien Innesperret. Et lemlestet lik blir skylt opp av havet. Politiet tror at morderen befinner seg om bord i en ferge som like etter legger til land, og ingen passasjerer får forlate båten. I tillegg truer sterkt snøfall og uvær med å isolere byen fra omverden. Regien har Baltasar Kormakur, mannen bak suksessfilmer som «101 Reykjavik» og «Jar City». Serien starter 11. januar.

Innesperret

Politiinspektør Andri (Ólafur Darri Ólafsson) kjemper mot naturkreftene i thrilleren Innesperret.

Foto: RUV

Penger og egen vinning styrer handlingen i den danske dramaserien Bedrag. Politiet oppdager ulovlige forretningsmetoder i en av landets mest profilerte virksomheter, Energreen. Serien beskriver hva grådighet og høye ambisjoner gjør med mennesker. Manusforfatter Jepp Gjervig Gram skrev også flere av episodene til den danske suksesserien "Borgen". Bedrag har premiere i februar.

9. Oppdrag Nansen

Erika (13), Johannes (12), Elias (13) og Johanne (13) har sammen gått i Fridtjof Nansens fotspor til Nordpolen, med ønske om å finne ut mer om noe som angår oss alle; hva vil skje med jorda vår når isen smelter? Oppdrag Nansen starter 1. januar.

10. Torp

Ole Torp er en grundig, kritisk og engasjert intervjuer, og på nyåret skal han i gang med et nytt program. I aktualitetsserien Torp inviterer han hver uke en person til et nærgående intervju. I en fragmentert mediehverdag får du dypere innsikt i det som skjer i offentligheten. Serien starter 19. januar.