- Utrolig gøy

Christian Strand og ”I kveld” satte ny seerrekord med 112.000 seere på sendingen torsdag 10. april.

Christian Strand
Foto: NRK

- Så sykt! Dette var utrolig gøy, sier Christian Strand som leder programmet på NRK2.

Opp og fram
- Vi har jobbet lenge for å komme over ”kneika” som jeg kaller 100.000 seere. Men jeg hadde ikke forventet at det skulle skje allerede. Jeg hadde som mål at det skulle skje i løpet av året, sier Strand.

- Jeg har sagt vi må opp og vise oss fram. At vi må stå på videre for å få flere seere. Det er utrolig bra at vi har passert kneika nå.

NRK2 som kanal har et snitt på 37.000 seere i mars og april. ”I kveld”-redaksjonen har hatt som mål å følge snittet til tv-kanalen. Nå har ”I kveld” et snitt på 59.000 seere fire ganger i uken.

Er nyskapende
- Hva tror du er årsaken til at dere har lykkes?

- Nå har programmet satt seg litt. Vi har jobbet i tre måneder med et konsept vi har stor tro på. Vi har gode gjester, er nyskapende og bruker interaktivitet. Vi har et konsept seerne ikke finner på andre tv-kanaler, sier Strand.

Morgendagens stjerner
Torsdagens rekordprogram hadde operaåpningen med Ole Ivars-vri som tema. Christian Strand hadde også ei norsk jente som har gjort suksess i Hollywood og jentebandet Katzenjammer som gjester.

- Vi vil blant annet ha stjerner som er på vei opp som gjester. Stjerner som kanskje blir virkelig kjente først om 3-4 år. Og de skal komme fra områdene sport, kultur eller politikk, forklarer Strand.

Lytter til publikum
Han sier at redaksjonen jobber knallhardt for å lete fram nye saker og nye vinklinger. Kontakten redaksjonen har med publikum er ifølge programlederen også viktig for å lykkes.

- Vi kjører på seernes ønsker. Når vi får inn tips, går vi knallhardt på dem. Hva seerne ønsker er viktig for oss. Facebook er et eksempel på en arena vi bruker aktivt for å lytte til seerne, sier Strand.

”I kveld” sendes på NRK2 mandag til torsdag klokken 22.20.