Daravirs oppfinnelse

Da faren ble syk og ikke kunne drive familiens livsverk, fikk Daravir en idé om å revolusjonere restaurantbransjen.

Daravir Singh husker de første tegnene. Faren så sliten ut, og strevde med å røre i grytene.

Han hadde stått der på kjøkkenet i 20 år. Nå kunne en vond arm bety kroken på døra for familierestauranten i Horten.

Faren var satt ut av spill, men sultne kunder fortsatte å ringe. Daravir måtte ta ansvar for matlagingen.

Men det gikk fort opp for ham hvor tung og ensformig jobben var.

Selv om han hele livet hadde likt å servere i restauranten, hadde han andre drømmer for framtiden.

Foreldrene sa alltid at han kunne bli det han ville. Derfor hadde han tatt ingeniørutdanning.

Men med mye ansvar i restauranten; ville han noen gang få bruk for utdannelsen?

«Jeg sto der i pappas sko og tenkte «Shit! Det er dette han gjør, ja. Dette er ikke greit.»»

Daravir Singh

Han måtte finne på noe.

Da de andre dro hjem om kveldene, ble Daravir igjen i restauranten. Han brukte all fritiden sin til å lage en robot.

Faren var skeptisk.

Han visste at Daravir ofte boblet over av ideer. Men kom dette til å føre noe godt med seg?

Etter tre uker sto roboten klar. Håpet var at de automatiske rørearmene kunne hjelpe faren tilbake i jobb.

Oppfinnelsene hadde uansett satt i gang noe større for Daravir.

Fire år senere sitter han foran PC-en og jobber med en ny idé.

Nå vil Daravir revolusjonere restaurantbransjen.

Derfor har han overtalt faren til å kjøpe en gammel sementfabrikk.

Sammen har de bygget et avansert storkjøkken.

Her er det plass til Daravirs oppfinnelser.

Robotene har krevd mye programmering og justeringer.

Men nå står de på rekke og rad på kjøkkenet. En av dem skal skjære løk hele natten. Uten å gråte.

Nesten alt styres av datamaskiner.

«Muligheten til å servere så mange som mulig, trigger meg veldig. Jeg vil servere mat så fort at folk ikke trenger å ha kjøkken hjemme.»

Daravir Singh

Det skal han gjøre her, i et nytt lokale utenfor Horten.

Ideen er at kundene kommer innom uten å ha bestilt på forhånd.

Det skal alltid være fersk mat i varmeskapene.

Man kan trykke på en knapp og hente maten i løpet av noen sekunder.

Han aner ikke om han kommer til å lykkes. Likevel har Daravir enda større planer.

Han vil utvide med flere steder, og erobre verden.

Men selv om drømmene i hodet hans er store, er hjertet fortsatt der alt begynte.

Takket være Daravirs oppfinnelser er det ingen fare for at lukten av chicken tikka og nanbrød forsvinner fra brygga i Horten med det første.

Og det viktigste av alt; faren er tilbake på jobb.