Ylvis skal spille utendørskonsert i Bergen

Bergen Live lover «spinnvill konsertopplevelse» med Bård og Vegard Ylvisåker på Bergenhus festning 16. mai.

Bergen Live lover «spinnvill konsertopplevelse» med Bård og Vegard Ylvisåker på Bergenhus festning 16. mai.

SPILLER I HJEMBYEN: Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker skal for første gang spille utendørs hjemme i Bergen. Her kan du se hele pressekonferansen.

Frank Nes

LOVER FEST: Frank Nes i Bergen Live.

Foto: Vidar Gudvangen / NRK

– Vi gleder oss noe helt sykt til dette. Det er noen år siden sist vi var på Bergenhus festning. Da hjalp jeg til på scenen med noe lydutstyr under en changeover mellom Black Sabbath og supportbandet. Det var veldig stas. Men det blir kult å stå på scenen selv også, sa Bård Ylvisåker da duoen innledet pressekonferansen på Bergenhus festning torsdag ettermiddag.

Megahiten «The Fox» har gjort de to brødrene fra Bergen til verdensstjerner. Videoen har i skrivende stund over 325 millioner visninger på Youtube, og boken med samme navn har toppet bestselgerlistene i USA.

LES OGSÅ: – Ylvis i klasse med Eminem og Usher | Vil ha enerett på The Fox

– Ylvis i fri utfoldelse

Nå kommer Ylvis hjem til Bergen for å lage party midt i byen dagen før dagen.

På en pressekonferanse kl. 13 torsdag offentliggjør Bergen Live at de to brødrene skal spille konsert på Bergenhus festning Plenen fredag 16. mai.

– Det blir Ylvis i fri utfoldelse med stort band, spennende gjester og overraskelser på løpende bånd, lover Frank Nes i Bergen Live.

Ylvis på Bergenhus Festning Plenen

HER SKAL DET SKJE: Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker inspiserer konsertarenaen på Bergenhus festning.

Foto: Adalheidur Oldeide / NRK

Brødrene lover en ren konsert med kjente bergensmusikere som Tarjei Strøm (Datarock) og Kato Ådland i backingbandet, samt gjester. Hvilke låter konserten skal bestå av, er ikke helt klart ennå.

– Vi aner ikke hvordan det er å gjøre en sånn type konsert. Det trigger oss. Det syns vi er skikkelig gøy, sier Bård Ylvisåker.

– Hvis folk går herfra uten å ha ledd, har vi feilet, sier Vegard Ylvisåker.

Mark Knopfler-konsert på Bergenhus festning 2013

INTIMT: Det er plass til seks-syv tusen mennesker på Plenen. Her fra konserten med Mark Knopfler i fjor.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Lover hitene og humorskjetsjer

Konserten blir etter samme mal som brødrenes opptreden i Oslo Spektrum 28. februar. Der er publikum selvsagt lovet å få høre «The Fox», samt låter som «Stonehenge», «Work It», «Jan Egeland» og «Massachusetts». Spektrum-konserten skal også vises på tv.

– Som seg hør og bør, bruker Ylvis Oslo som testpilot og prøveklut for det som skal skje i Bergen 16. mai, sier Frank Nes med et aldri så lite glimt i øyet.

LES OGSÅ: – Ylvis bedre enn Paul McCartney

Kurt Nilsen-suksess i fjor

Bergen Live hadde i fjor suksess med et liknende konsept 16. mai. Da var det en annen av Bergens store sønner, Kurt Nilsen, som laget fest for over seks tusen publikummere på Plenen, som er den nest største scenen på Bergenhus festning.

Arrangementet skjedde da i samarbeid med Sportsklubben Brann, og tanken var at publikum skulle rekke å få med seg både konserten og 16. mai-kampen på Brann Stadion. I år møter Brann nyopprykkede Bodø/Glimt hjemme den aktuelle dagen.

SE «THE FOX» HER:

Ylvis-konserten blir den sjuende konsertkvelden på Bergenhus festning som er annonsert hittil. Konsertlisten ser foreløpig slik ut:

  • 16. mai: Ylvis (Plenen)
  • 11. juni: ZZ Top (Plenen)
  • 12. juni: Robert Plant, Audrey Horne (Plenen)
  • 13. juni: Passenger, Kylesa (Plenen)
  • 14. juni: Franz Ferdinand, Lars Vaular, Yelawolf (Plenen)
  • 15. juni: John Mayer (Plenen)
  • 1. august: Neil Young & Crazy Horse (Koengen)