NRK Meny
Normal

Her lander Widerøe-flyet trygt

Et Widerøe-fly på vei inn for landing på Bergen lufthavn Flesland fikk problemer med den ene motoren. Flyplassen var i full beredskap, men flyet klarte å lande trygt.

Widerøe flyet som fikk problemer med motoren lander tryngt på Bergen lufthavn Flesland.

Det var Widerøes maskin WF 515 fra Molde med ankomsttid 14.00 som hadde motorproblemer. Cirka klokken 14.12 landet flyet trygt, opplyser lufthavndirektør Aslak Sverdrup til NRK.

Laster Twitter-innhold

Alarmen gikk klokken 13.38, ifølge Bergen brannvesen, som skriver dette på Twitter:

«Bergen: Full beredskap på Flesland flyplass. Widerøe fly fra Molde med problemer med en motor. Alle nødetatene på plass»

– Vi har økt beredskapen, bekrefter Sverdrup på Bergen lufthavn Flesland til NRK.

Alle brannbiler på flyplassen ble kjørt ut, i tillegg til biler fra nabostasjoner. I tillegg var eksterne ambulanser tilkalt.

– Brannvesenet fikk melding av piloten som meldte om problemer med motoren. Det ble iverksatt full beredskap i tilfelle det skulle skje noe. Vi sendte ut vanntankbilder og tre brannstasjoner rykket ut, sier operatør Sigbjørn Villanger på 110-sentralen til NRK.

Landet uproblematisk

Richard Kongsteien kommunikasjonsdirektør i Widerøe forteller at det i utgangspunktet ikke er noe problem for et slikt fly å lande med en motor.

– Det er vanlig rutine å be om prioritert landing. Da helst til en flyplass som har en god beredskap på bakken og gode rullebaneforhold, sier Kongsteien.

Flyselskapet vet foreløpig lite om bakgrunnen for problemene med motoren.

– Vi vet at motoren ble stengt av på vei til Bergen og at besetningen ba om prioritert landing, sier han.

I alt var det 23 passasjerer og et crew på tre personer om bord på flyet.

– Passasjerene vil nå få en samtale med besetningen som var om bord, sånn at de får en gjennomgang av hendelsen. Vi har alltid en rutine der vi også gir passasjerene et kontaktpunkt og en mulighet til oppfølging hvis noen føler at det var en skremmende opplevelse, sier han.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik