NRK Meny
Normal

Gjør comeback: – Håper narkoavsløringen ikke henger ved meg

Henning Warloe gjør comeback i politikken som byråd i Bergen to og et halvt år etter narkoavsløringen. Han og Eiler Macody Lund (Frp) er nye byråder i Bergen.

Henning Warloe er ny byutviklingsbyråd i Bergen

TILBAKE I POLITIKKEN: Henning Warloe kommer tilbake til politikken som byråd for klima, miljø og byutvikling i Bergen. FOTO: JOHANNES MORLAND / NRK

Som NRK meldte onsdag, kunne en løsning på byrådskabalen være svært nært forestående. Torsdag ble byrådene som skal erstatte avgåtte Filip Rygg og Dag Inge Ulstein frå KrF presentert på en pressekonferanse på Bergen Rådhus.

Henning Warloe

Henning Warloe (H) kommer tilbake til politikken og i byrådet i Bergen to og et halvt år etter narkoavsløringen som førte til at han trakk seg som stortingspolitiker.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Henning Warloe fra Høyre skal ta over jobben til tidligere byråd Filip Rygg og får med det ansvaret for klima, miljø og byutvikling. Warloe har tidligere vært byråd for finans, kultur og næring mellom 2003 og 2009.

– Warloe er kjent for sine meningers mot og ambisjoner for byen. Det er en utfordrende jobb jeg er sikker på at han vil utføre til det beste for byen, sa byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen.

Eiler Macody Lund blir ny byråd fra Frp. Han tar over jobben etter Dag Inge Ulstein med ansvar for bolig, sosial og områdesatsing. Macody Lund er leder i Bergen Frp.

– Dette vil være en av de viktigste postene i høst, og jeg er sikker på at han vil gjøre jobben på en svært god måte, sa Stolt-Nielsen på pressekonferansen.

Håper narkoavsløringen blir glemt

I 2009 ble Warloe valgt inn på Stortinget for Hordaland Høyre, men måtte trekke seg etter at han ble avslørt for å ha misbrukt narkotika. Han ble senere dømt til 18 dagers betinget fengsel.

Nå kommer han altså tilbake til politikken som byråd i Bergen.

Eiler Macody Lund

Eiler Macody Lund (FrP) blir ny byråd med ansvar for bolig, sosial og områdesatsing

Foto: Magnus Aamo Holte / NRK

– Jeg hadde ingen forventninger, og var overrasket da telefonen fra byrådslederen kom i går. Jeg måtte be om noen timers tenketid, sier Warloe til NRK.no.

Hvordan er det å være tilbake i politikken?

– Det er spennende, og jeg må si at jeg både har forventninger og sommerfugler i magen.

Hvorfor sier du ja?

– Jeg er veldig glad for å få den muligheten og setter stor pris på at jeg har fått denne tilliten. Det er store og spennende utfordringer, og det var vanskelig å si nei.

Da du forlot politikken var det på grunn av en episode med narkotikabruk, er du redd for at dette er noe som vil henge ved deg?

– Det håper jeg selvfølgelig ikke, men det er klart at det er vanskelig å viske ut fortiden. Nå tenker jeg fremover, og min jobb vil være å bevise at jeg kan gjøre en god jobb for Bergen og for byrådet.

Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen presenterte torsdag sine to nye byråder, Henning Warloe (H) og Eiler Macody-Lund (Frp).

FULLTALLIG: Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen forklarer valget av de to nye byrådene.

To i manko i to måneder

Tre byråder i Bergen har trukket seg hittil i år. Helge Stormoen ble utnevnt som arvtaker ti dager etter at Gunnar Bakke (Frp) trakk seg 31. mars.

Men etterfølgerne til Filip Rygg (KrF) og Dag Inge Ulstein (KrF) har latt vente på seg. Stolt-Nielsen har vært settebyråd for Rygg i hele tre måneder, mens Hilde Onarheim har vært både helsebyråd og byråd for bolig, sosial og områdesatsing de siste to månedene.

Filip Rygg gikk av på grunn av trasevalget for bybanen 19. mai, mens Dag Inge Ulstein forlot byrådet 17. juni, også han på grunn av bybanesaken.