NRK Meny
Normal

Norling: – Jeg har snakket med Erik, men nøyaktig hva som ble sagt, blir mellom oss

Det er 595 dager siden forrige gang Erik Huseklepp startet på benken for Brann.

Huseklepp

«ALDRI» BENKET: Branns største profil har ikke startet en seriekamp som innbytter siden 16. september 2012. I går måtte han se de første 65 minuttene mot Start fra sidelinjen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Det er ganske enkelt. Vi har spilt mange kamper, og skal fortsette å spille mange kamper fremover. Huseklepp og andre spillere som har spilt mye, er ikke maskiner. Vi må ta hånd om deres ve og vel, forklarer Brann-trener Rikard Norling.

Erik Huseklepp har vært i Branns startoppstilling i alle de seks første serierundene denne sesongen. Nærmest scoring kom han i bortekampen mot Sandnes Ulf, men ikke engang fra straffemerket klarte han å få ballen i mål.

I fjor derimot, startet han samtlige 30 seriekamper og scoret syv mål. Forrige gang Huseklepp startet en kamp på benken for Brann var 16. september 2012 i bortemøtet med Sandnes Ulf. Da hadde han slitt med en skade i hoften, og satt på benken av den grunn.

Huseklepp ristet det av seg

Rikard Norling

– TØFT PROGRAM: Branntrener Rikard Norling sier Huseklepp ikke er noen maskin, og sparer han når kampprogrammet er så tøft.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Norling vil ikke svare på om Huseklepp har prestert for dårlig til å forsvare en plass blandt de elleve beste i Brann-leiren fremover.

– Det handler først go fremst om det jeg sa. Og så har jeg sittet og pratet med Erik. Eksakt hva som sies mellom oss i utviklingssamtalen, forblir der, sier svensken.

Huseklepp selv vil ikke surmule, selv om han var en skuffet mann da han fikk beskjeden om at han for første gang denne sesongen ikke var i startoppstillingen.

LES OGSÅ: Starts selvmål berget Brann

– Jeg ønsker alltid å spille, selvfølgelig, men det er trenerens valg, og det har jeg respekt for.

– Hvordan reagerte du på beskjeden?

– Man vil alltid spille, og det ville jeg også. Jeg ble skuffet, men etter en liten stund tenkte jeg at jeg fikk gjøre det beste ut av det hvis jeg fikk komme innpå, sier han.

Mjelde ble overrasket

Start-trener Mons Ivar Mjelde, var treneren som hentet Erik Huseklepp fra Fyllingen til Brann sommeren 2005. Han innrømmer at han ble overrasket over å slippe å møte 29-åringen som regnes som Branns aller største profil.

– Ja. Jeg ble overrasket over noen av de byttene som ble gjort, sier han.

(Saken fortsetter under bildet.)

Rikard Norling og Mons Ivar Mjelde

– OVERRASKET: Mons Ivar Mjelde (t.h.) innrømmer at han ble overrasket da han ikke så Erik Huseklepps navn i Branns startoppstilling før søndagens kamp.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Mjelde har tidligere uttrykt sin misnøye med det tette kampprogrammet i mai. I løpet av 24 dager skal Start gjennomføre syv kamper. Brann har seks kamper i løpet av mai.

– Det er et tøft kampprogram, og jeg regner med det var med i beregningen av bytttene. Vi trenere må bruke troppene vi har på en bra måte, sier Mjelde.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo