NRK Meny
Normal

Voldssiktet foreldrepar løslates fra fengsel

Både mor og far som er siktet for vold mot spedbarnet deres blir denne uken trolig løslatt. – Vi har gjennomført nok etterforskning til det, sier politiadvokaten.

Politiadvokat Inger Lise Høyland

ETTERFORSKER: – Mye etterforskning gjenstår, men vi mener de siktede ikke har anledning til å påvirke dette, sier politiadvokat Inger Lise Høyland. Her under fengslingsmøtet i saken for fire uker siden.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Den siktede faren slippes fri fra varetekt i dag, opplyser politiadvokat Inger Lise Høyland til NRK.

Det er snart en måned siden et ektepar fra Hardanger ble pågrepet og fengslet for vold mot deres seks uker gamle barn.

Både moren og faren har sittet fengslet siden den gang, men denne uken slipper de trolig begge fri. Faren har sittet fengslet i fire uker i dag.

– Vi mener vi har gjennomført de etterforskningsskrittene som de siktede har mulighet til å påvirke, og at det derfor ikke lenger foreligger en risiko for bevisforspillelse, sier Høyland.

Leger varslet politiet

Det seks uker gamle guttebarnet ble innlagt på Haukeland sykehus med store hodeskader. Det var legene på Barneklinikken som varslet politiet. Samme kveld gikk politiet til aksjon og arresterte foreldrene.

– Skadene er forenelige med vold mot hodet, sa politiadvokaten til NRK den gangen.

De to er fremdeles siktet, men har begge nektet straffskyld.

– Det er ingen opplysninger så langt i etterforskningen som tilsier at mistanken mot de siktede er svekket, sier Høyland.

Den siktede moren har sittet fengslet i fire uker i morgen. Tingretten ville løslate henne etter to uker, men etter en anke fra politiet ble hun sittende i fengsel. Hun blir trolig også løslatt.

– Det er fremdeles en hel rekke etterforskningsskritt vi må gjennomføre. Får vi gjennomført det vi trenger, vil hun også bli løslatt i morgen, sier Høyland.

Tatt vare på av barnevernet

Spedbarnet, som nå er elleve uker gammelt, er blitt tatt hånd om av barnevernet. Gutten ble skrevet ut av sykehuset etter noen dager.

Legene har forklart at det er tidlig å si om gutten har fått varige mén som følge av hodeskadene.

Høyland forklarer at det er barnevernet som bestemmer om foreldrene får møte spedbarnet eller ikke når de er ute av varetekt.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo