Vogntogsjåføren er tilbake på veien etter dødsulykken på E16

Den erfarne sjåføren har begynt i jobb igjen etter ulykken som kostet en bussjåfør livet. Hverken politiet eller Havarikommisjonen har konkludert om ulykkesårsaken.

Lastebil etter ulykke på E16

JOBBER SOM SJÅFØR IGJEN: Sjåføren som krasjet med en buss på E16 i Voss, er tilbake bak rattet. – Den første gangen var han ikke alene, men hadde en kollega med seg, sier Asko-sjef Edvin Nilsson.

Foto: Marita Hamre / Avisa Hordaland

16. oktober kolliderte et vogntog fra Asko Vest og en buss fra Nettbuss mellom Nakkagjelstunnelen og Holemarktunnelen på E16 i Voss.

Bussjåføren mistet livet i ulykken, og flere personer ble skadet.

Politiet mente raskt å ha funnet den sannsynlige årsaken til ulykken. Vogntogsjåføren fikk ikke beslaglagt førerkortet.

– Han fikk det igjen med en gang, sier lensmann Ivar Hellene på Voss.

Vogntogsjåføren kom fra ulykken med mindre kuttskader.

– Det er godt å ha ham tilbake, sier Edvin Nilsson, administrerende direktør i Asko Vest.

Trafikkulykke E16

SJÅFØR DREPT, FLERE SKADET: Bussen ble stående inne i Nakkagjelstunnelen etter ulykken.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Ble fulgt av kollega

I tillegg til politietterforskningen har Havarikommisjonen begynt å granske saken. De jobber med tekniske analyser av bussen og vogntoget. De skal også analysere veiforholdene.

«Vogntoget ble skadet slik at det mistet styremulighetene i kollisjonen. Det stoppet mot autovernet på venstre side på veien mellom tunnelene», skriver Havarikommisjonen i sin siste oppdatering.

Asko har gjennomgått hendelsen med alle sine sjåfører og informert om det som skjedde, forteller Nilsson.

Vogntogsjåføren som var involvert, er svært erfaren og har jobbet i Asko i mange år. Etter ulykken var han borte fra veiene i bare noen få dager før han begynte å jobbe som sjåfør igjen.

– Den første gangen var han ikke alene, men hadde en kollega med seg. Nå er han tilbake på veien som vanlig. Det er vi veldig glade for, sier Nilsson.

Edvin Nilsson, administrerende direktør i Asko Vest

PROFESJONELL HJELP: – Vi har fulgt ham godt opp, hatt debrifing, og han har snakket med folk. Han er en flott fyr, sier Asko-sjef Edvin Nilsson om vogntogsjåføren.

Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Politiet venter på rapporter

Selv om han slapp så å si fysisk uskadd fra dødsulykken, var sjåføren naturlig nok preget i dagene etter ulykken. Han fikk tilbud om profesjonell hjelp gjennom arbeidsgiveren.

– Vi har fulgt ham godt opp, hatt debrifing, og han har snakket med folk. Han er en flott fyr, sier Nilsson.

Etter ulykken ble sjåføren sammen med flere andre avhørt av politiet. Det vil fortsatt gå en stund før etterforskerne på Voss konkluderer endelig i saken.

– Vi venter på rapportene fra krimteknikerne og vegvesenets ulykkesgruppe. Det pleier å gå et par måneder før de er klare, sier lensmann Hellene.

Havarikommisjonen vil også intervjue Asko-sjåføren om ulykken. Belastningen fra ulykken og den pågående etterforskningen og granskingen gjør at Asko vil skjerme sjåføren fra å snakke med media, opplyser administrerende direktør Nilsson.

Rolf Mellum i Havarikommisjonen sier det er altfor tidlig å gå ut med noen årsak til ulykken fra deres side.

– Vi skal ha et oppstartsmøte torsdag. For det første må vi få hendelsesforløpet klart, så vil vi samle informasjon om bakenforliggende forhold, sier Mellum.