NRK Meny
Normal

Ung mann døde i utforkjøring

Svensk sjåfør omkom da et vogntog kjørte av veien og ut i elven ved E16 nordøst for Voss tirsdag kveld.

Dødsulykke på Voss

FASTKLEMT: Vogntoget havnet i elven og sjåføren ble liggende fastklemt en stund i førerhuset. Kort tid etter ulykken ble han konstatert død.

Foto: Arne Hofseth

Ulykken skjedde ved Kvednagjelet mellom Vinje og Sundve på E16
like før klokken 22 tirsdag kveld.

– Da vi kom til stedet ble vi møtt av en ulykkesplass med store materielle skader, både på veien, autovernet og på bilen, sier brannsjef David Skjerven i Voss kommune til NRK.

Satt fastklemt

Sjåføren satt en stund fastklemt i vogntoget etter utforkjøringen. Like etter ulykken kom folk til stedet og fikk sjåføren ut, og de ga også førstehjelp, men livet sto ikke til å redde.

Ved 23.30-tiden bekrefter operasjonssentralen i Hordaland på Twitter at sjåføren er bekreftet død.

– Det var bare én person i bilen. Vedkommende ble hentet ut av kjøretøyet, det var ganske store materielle skader på kjøretøyet. Ikke veldig lenge etter ble han konstatert død av helsepersonell, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til NRK.no.

Bilen han kjørte var svenskregistrert, og politiet bekrefter overfor NRK at det var en svensk mann i 20-årene som døde i ulykken. Mannens familie er varslet av politiet.

Raste ned i elvejuv

Det utenlandsregistrerte vogntoget kom østfra og var på vei mot Voss da det kjørte av veien i en krapp sving.

Vogntoget dro med seg deler av autovernet på motsatt side av veibanen og raste ned i det islagte elvejuvet.

– Veien var sperret en god stund fordi autovernet var revet bort. Inntil videre er det lysregulering på stedet, slik at man bare kan passere i en retning, sier operasjonsleder Myrtvedt.

Ikke første ulykke

Dette er ikke første gang det skjer en ulykke på stedet. I desember havnet en trailer i elven, etter å ha kollidert med en annen trailer på omtrent samme plass.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken. Ulykkesstedet er en sving rett før en bro, og det var i hvert fall bar vei på stedet, sier Myrtvedt.

Den lokale brannsjefen bor selv like ved ulykkesstedet. I flere år har han rykket ut til ulykker på europaveien, men før gårsdagen er det lenge siden forrige dødsulykke.

– Vi er godt kjent med denne plassen, og hadde ikke problem med å finne ulykkesstedet, sier Skjerven.

LES OGSÅ: Dødsvegen E16 har kostet milliarder

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste video

Onsdag 16. august begynte flyttingen av den store flytedokken fra Laksevåg til Ågotnes.
Programleder: Mariann Reikerås