NRK Meny
Normal

Vogntog sperret veien i timevis, 40-50 personer satt fast på jobb

Politiet måtte tilkalle gravemaskin for å berge det tunge vogntoget opp av grøften. I flere timer satt 40-50 personer «jobbfaste» i Høylandsbygd i Kvinnherad.

Vogntog av veien, ansatte jobbfaste

HELT STENGT: Vogntoget som skled i grøften, sperrer veien i flere timer. Ansatte i Eide Marine Services tar det med godt humør, men skulle nok helst ha kommet seg hjem.

Foto: Kvinnheringen / Privat

Et vogntog som ifølge politiet hadde 50 tonn last, kjørte i 14-tiden av fylkesvei 60 i Fjellandssvingene på Halsnøy i Kvinnherad.

– Føreren skulle slippe forbi en møtende buss, og la vogntoget ut til siden. Da var han uheldig, og hengeren skled av veiskulderen. Trekkvognen står nå kun med forhjulene i bakken, forteller politiets operasjonsleder Morten Kronen.

Vogntoget sperret veien helt. Ifølge Vegtrafikksentralen er det ikke noen omkjøringsveier i området. Bilister har klaget på kø i området, forteller Kronen.

– Det var en del trafikale problemer der når vi fikk melding om dette klokken 16.20, sier operasjonslederen.

Rekvirerte gravemaskin

Men bilister som vil ferdes på veien, måtte smøre seg med en god dose tålmodighet. Onsdag ettermiddag fortalte Kronen at vekten på vogntoget skapte spesielle utfordringer.

– Vi har rekvirert to bergingsbiler, som er på stedet, men de kommer seg ikke til slik at de kan stå én på hver side av vogntoget for å trekke det opp, sier operasjonslederen.

Dermed gikk politiet til det uvanlige skrittet å rekvirere en gravemaskin.

– Den må grave seg rundt vogntoget, slik at den ene bergingsbilen kan komme seg forbi, sa Kronen.

Eide Marine Services

«JOBBFASTE»: Slik ser det ut i kontorlokalene til Eide Marine Services klokken 18 onsdag. Lokalene skulle egentlig vært tomme, men de ansatte kommer seg ikke hjem.

Foto: Privat

– Må sitte på jobb utover kvelden

Veien ble stengt i flere timer. Det gikke blant annet utover industrien i Høylandsbygd, som ikke har noen omkjøringsvei.

– All trafikk til Høylandsbygd har stoppet opp, så ingen av de ansatte hos oss eller Halsnøy Dokk kommer seg hjem, fortalte daglig leder Ove Røssland i Eide Marine Services til NRK i 17.30-tiden.

Veistengingen har ifølge Røssland ikke ført til store problemer for næringstransporten. Men samtlige ansatte måtte bli på arbeidsplassen i flere timer til. Rundt 40-50 personer i de to selskapene kommer seg ingen vei.

– Vi må nok sitte her og jobbe utover kvelden, sa Røssland.

– Det kan bli dyrt for deg, dette, med overtidsbetaling til alle?

– Ja, det kan bli veldig dyrt, ler Røssland, og påpeker at eventuelle overtidsmat-leverandører heller ikke kommer seg inn til bygden.

– Vi får håpe veien åpner snart, sa han.

Ved 19-tiden ble noen biler sluppet forbi, før veien ble stengt igjen. Klokken 21 melder politiet at veien er åpen for normal trafikk igjen.

Snø på veien på Sotra

SNØFALL: Slik ser det ut på rv. 555 på Sotra onsdag ettermiddag.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Vanskelige kjøreforhold

Snøfallet skapte vanskelige kjøreforhold flere steder i Hordaland onsdag.

Også på E39 ved Halhjem fergekai fikk et vogntog problemer i ettermiddag. Det kjørte seg fast i en bakke, og måtte hjelpes av bergingsbil.

– Meget glatt på stedet, opplyste politiet på Twitter.

Laster kart, vennligst vent...

STENGT: Fylkesvei 60 mellom Høylandsbygd og Sæbøvik er stengt.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Steffen Lie Skålevik etter 2-2 mot Tromsdalen