NRK Meny
Normal

VM-suksess kan åpne proff-døren for stjerneskuddet

HERNING (NRK): VM-debutanten Stine Skogrand (22) har imponert i mesterskapet og røper at hun har fått flere henvendelser fra proffklubber. I ettermiddag spiller hun og Norge om VM-gull.

Stine Skogrand

VM-JUBEL: Bergensjenta Stine Skogrand har spilt solid for Norge under håndball-VM i Danmark. NRKs håndballsekspert tror 22-åringen har styrket sine proffsjanser. Klokken 17.15 i ettermiddag starter finalen mellom Norge og Nederland.

Foto: SCANPIX DENMARK / Reuters

– Jeg har fått noen telefoner, ja, bekrefter Skogrand.

Gleden var stor da 22-åringen for en måned siden fikk beskjeden om at hun var tatt ut til håndball-VM i Danmark. Tertnes-spilleren har ikke latt sjansen gå fra seg, men har levert varene. I ettermiddag er hun og Norge klare for finalen.

I det fjerne blinker ikke bare VM-gull, men også en mulig proffkontrakt.

Ønsker spilletid

– Hva har VM betydd for deg når det gjelder proffdrømmen?

– Jeg har kanskje blitt lagt litt mer merke til. Det kommer an på hva agenter, trenere og klubber der ute er på jakt etter. Hvor jeg drar er ikke så viktig, det som betyr noe er at jeg kommer til en klubb der jeg får spille og utvikle meg som håndballspiller, sier hun til NRK.

At det må være et bra sportslig tilbud for samboeren Eivind Tangen (FyllingenBergen) er også et krav.

LES OGSÅ: Stine (22) har store håndballsko å fylle

Stine Skogrand

SCORINGSJUBEL: Stine Skogrand jubler etter scoring mot Russland.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Stine har levert

Norge er søndag klar for sin 18. mesterskapsfinale når de møter Nederland i danske Herning. Laget kan ta sitt tredje VM-gull etter at det ble en skuffende 5. plass i forrige VM.

At Norge skulle ta seg til en ny finale med et nytt og ungt mannskap, som inkluderer en 22-åring fra Bergen, var ingen selvfølge. Da er det desto artigere at ungjentene leverer.

– Stine har gjort sakene sine bra i VM, og det vil ikke overraske meg om hun har blitt mer attraktiv for proffklubber ute i Europa etter spillet hun har levert her, sier NRKs håndballekspert Geir Oustorp.

I løpet av de siste årene har Skogrand fått mer og mer tillit på landslaget, først gjennom rekruttlandslaget – og gradvis tatt steget til en fullverdig del av en toppet norsk tropp. Tidligere i høst har hun fått spilletid i EM-kvalifiseringen.

LES OGSÅ: Mener «demokrati» gjør håndballjentene unike

Norge

SPILTE SEG INN: Stine Skogrand fanger ballen i 28-27-seieren mot Sverige i Møbelringen Cup i november.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Drømmer om VM-gull

– Det blir stadig vanskeligere å bli utenlandsproff, så VM er kanskje den viktigste internasjonale arenaen å levere på, sier Oustorp.

Hvor mye Stine Skogrand, som scoret to mål i semifinalen mot Romania, får spille i finalen er usikkert. Men hun har allerede vært delaktig i suksessen. Om Norge vinner VM følger hun i fotsporene til bergenske håndballegender som Cecilie Leganger og Mette Davidsen.

– VM har vært sinnssykt gøy. Semifinalen var utrolig spennende, og jeg har nesten ikke landet ennå, sier Skogrand.

– Er VM-gull din største drøm akkurat nå?

– Ja, det er det, men jeg har ikke tord å drømme for mye. Nederland har blitt mye bedre siden sist vi møtte dem, og cup er cup. Men vi er favoritter!

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås