Viltsteik eller annen steik i Terra Cotta-gryte, etter mange sin mening en revolusjonerende måte å lage middag på.
Noen enkle råd
1. Husk alltid å sette vann i gryten i ca. 15-20 minutter før bruk. Gryten er nemlig uglasert og trenger rett og slett å trutne.
2. En annen viktig regel er å sette gryten inn i kald ovn når steika eller annnet kjøtt er klargjort.
3. Bruk ikke samme gryte til kjøtt og fisk. Invester i to gryter.
Slik gjør du det
Bruk for eksempel steik av reinsdyr (eller annen steik).
Legg grønnsaker i bunnen av gryten. Litt løk og gulerøtter og en anelse selleri, men ikke for mye selleri. Gni steika inn med salt, pepper, litt timian og dryss knuste einebær/brakabær over. Sett gryten i kald ovn. Vri til 60 grader og la det hele stå i 12 - 15 timer. Du kan øke temperaturen dersom du vil ha mer gjennomsteking, men langtidssteking gir et garantert godt resultat.
Husk ingen tilsetting av smør eller olje for kjøttet stekes/kokes nå i sin egen og grønnsakenes saft.
Sjyen som blir igjen i gryten bruker du til å lage sausen. Tilsett litt fløte sammen med jevningen og du får en garantert nydelig saus.
Enkelt og greit - prøv selv.