Vill kamp om MGP-finalen

- Bergen, selvfølgelig. Det sier seg selv, mener byrådslederen. Men nå tar byen innerst i Hardanger opp kampen med storebror.

Odda sentrum

Det er tydeligvis av sine egne man skal ha det. For nå vil Odda kapre det gedigne arrangementet rett foran nesen på storebror Bergen.

Gard Folkvord

ALVORLIG MENT: Ordfører Gard Folkvord vil sende en offisiell henvendelse til kulturministeren og NRK.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

- Show som blir husket lenge

- Vi skal vise frem Norge i mai, og da er det naturlig å vise frem Hardanger. Vi vil ha den internasjonale finalen her, midt i nasjonalromantikken. Det vil bli et show som Europa kommer til å huske lenge, sier ordføreren i Odda, Gard Folkvord (Ap), til nrkhordaland.no.

Hvor vil du ha Melodi Grand Prix-finalen? Si din mening i kommentarfeltet under!

Ordføreren understreker at forslaget er høyst alvorlig ment, og vil sende følgende forslag til kulturminister Trond Giske og kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas:

Smelteverket som scene?

- Finalen bør holdes på smelteverkstomten i Odda, med publikum under det gamle skalltaket i råstofflageret. Det vil bli en vanvittig flott scene. Riktig lyssatt og tilrettelagt vil det bli en finale som verden aldri har sett maken til, sier Folkvord.

(Saken fortsetter under bildet)

Smelteverket i Odda.

FINALEN HER?: Dette blir arenaen for Eurovision Song Contest 2010, dersom ordføreren får viljen sin.

Foto: Engen, Torolf, Torolf Teigen / SCANPIX

- En internasjonal finale stiller mange krav til arrangørstedet, blant annet kreves det hotellkapasitet til mange tusen mennesker. Hvordan skal Odda løse dette?

- Jeg ser at det blir noen utfordringer på logistikk og den slags. Det vil det bli uansett hvor finalen arrangeres. Men det vil bli løst av oss, sier Folkvord, og sier at byen for eksempel kan samarbeide med både Bergen og Haugesund om å løse overnattingsproblemet.

Alexander Rybak

LAGER HYSTERI: Hvert eneste veikryss i Norge lanseres nå som mulige MGP-arrangører etter Alexander Rybaks seier i Moskva.

Foto: DMITRY KOSTYUKOV / AFP

- Vi er supergode til å feire MGP

I 1986 ble den internasjonale finalen holdt i Grieghallen i Bergen. Det skjer neppe i år. EBU-regler tilsier at arrangørstedet må ha en tilskuerkapasitet på rundt ti tusen. Likevel er byrådsleder Monica Mæland overbevist om at saken i realiteten allerede er avgjort.

- Finalen bør selvfølgelig være i Bergen. Det sier seg selv, sier byrådslederen til nrkhordaland.no.

- Hvorfor det?

- Fordi vi er supergode til å feire Melodi Grand Prix, og i går viste vi at vi er supergode til å lage en folkefest. Så dette må skje i Bergen, sier Mæland.

Kanskje Knarvik?...

Monica Mæland på valgvake

TROR SAKEN ER AVGJORT: Byrådsleder Monica Mæland er overbevist om at finalen kommer til Bergen.

Foto: Kristian Ervik / NRK

Så gjenstår det å se hvilke andre kommuner i Hordaland som mener det samme om sitt hjemsted. På Facebook er en rekke aksjoner allerede i gang.

Gruppen «Melodi Grand Prix 2010 på ferjekaien i Knarvik» har allerede 79 medlemmer…

ANDRE KONKURRENTER:
– Tromsø bør bli Grand Prix-by
OL-byer vil ha Grand Prix
Stavanger vil ha Grand Prix

LES OGSÅ: - Uaktuelt å arrangere MGP utendørs