NRK Meny
Normal

Statsråden blir løpende orientert

Justisminister Knut Storberget synes det er så viktig å få stoppet «Lommemannen», at han blir løpende orientert i saken.

Knut Storberget

- GRUFULLT: Justisminister Knut Storberget engasjerer seg i saken om «Lommemannen». - Min klare beskjed er at vi må gjøre alt for å stanse gjerningsmannen, sier han.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Foto av lommemannen. Teke av eit overvakingskamera.

PÅ FRI FOT: Justisministeren synes det er grufullt at «Lommemannen» går fri, og vil gjøre alt som står i hans makt for å stoppe overgriperen.

Foto: Politiet

- Vi står overfor et svært grufullt kriminelt modus og må gjøre alt som står i vår makt for å få oppklart saken. Det handler først om å hindre nye overgrep, sier Storberget til VG.

Statsråden er sjokkert over den notoriske seksualforbryteren som skal ha misbrukt unge gutter i 30 år.

- Jeg følger denne etterforskningen nøye og forsikrer meg at de (etterforskerne) til enhver tid har ressursene som må til. Min klare beskjed er at vi må gjøre alt for å stanse gjerningsmannen, fortsetter ministeren.

Bilde av "Lommemannen" fra overvåkingskamera

JAGES: - Min klare beskjed er at vi må gjøre alt for å stanse gjerningsmannen, mener Storberget.

Foto: Politiet / Scanpix

- Misvisende navn

Politiet mener Lommemanen er en mann i 50-årene fra Bergen, og holder nå på å sjekke ut 1185 personer.

Alibisjekker 20 nye menn

Justisministeren mener alvoret i saken gjør at overgriperen har fått et lite dekkende navn.

- «Lommemannen» har fått et misvisende kallenavn. Vi som er orientert om saken, vet at dette dreier seg om langt mer enn unge gutter som blir bedt om å ta hånden ned i lommen på en fremmed mann, sier Storberget til avisen.

Ber ham melde seg

Justisministeren tror gjerningsmannen lider av en massiv forstyrrelse i hodet. Storberget ber den ettersøkte overgriperen melde seg for politiet.

- Det beste både for ham og andre som måtte vite noe om saken, er at de melder seg for politiet. Først og fremst for ofrenes skyld, sier han til VG.

Siste video

I minst 50 km/t kjører brøytebilen på en gangvei ved E39 som brukes som skolevei.
Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås