NRK Meny
Normal

Statsråden blir løpende orientert

Justisminister Knut Storberget synes det er så viktig å få stoppet «Lommemannen», at han blir løpende orientert i saken.

Knut Storberget

- GRUFULLT: Justisminister Knut Storberget engasjerer seg i saken om «Lommemannen». - Min klare beskjed er at vi må gjøre alt for å stanse gjerningsmannen, sier han.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Foto av lommemannen. Teke av eit overvakingskamera.

PÅ FRI FOT: Justisministeren synes det er grufullt at «Lommemannen» går fri, og vil gjøre alt som står i hans makt for å stoppe overgriperen.

Foto: Politiet

- Vi står overfor et svært grufullt kriminelt modus og må gjøre alt som står i vår makt for å få oppklart saken. Det handler først om å hindre nye overgrep, sier Storberget til VG.

Statsråden er sjokkert over den notoriske seksualforbryteren som skal ha misbrukt unge gutter i 30 år.

- Jeg følger denne etterforskningen nøye og forsikrer meg at de (etterforskerne) til enhver tid har ressursene som må til. Min klare beskjed er at vi må gjøre alt for å stanse gjerningsmannen, fortsetter ministeren.

Bilde av "Lommemannen" fra overvåkingskamera

JAGES: - Min klare beskjed er at vi må gjøre alt for å stanse gjerningsmannen, mener Storberget.

Foto: Politiet / Scanpix

- Misvisende navn

Politiet mener Lommemanen er en mann i 50-årene fra Bergen, og holder nå på å sjekke ut 1185 personer.

Alibisjekker 20 nye menn

Justisministeren mener alvoret i saken gjør at overgriperen har fått et lite dekkende navn.

- «Lommemannen» har fått et misvisende kallenavn. Vi som er orientert om saken, vet at dette dreier seg om langt mer enn unge gutter som blir bedt om å ta hånden ned i lommen på en fremmed mann, sier Storberget til avisen.

Ber ham melde seg

Justisministeren tror gjerningsmannen lider av en massiv forstyrrelse i hodet. Storberget ber den ettersøkte overgriperen melde seg for politiet.

- Det beste både for ham og andre som måtte vite noe om saken, er at de melder seg for politiet. Først og fremst for ofrenes skyld, sier han til VG.