NRK Meny
Normal

Vil ta tilbake publikumsrekorden

Lørdag vil Sandviken prøve å sette publikumsrekord i Toppserien. – Vi hadde rekorden før. Nå skal vi ta den tilbake, sier Madeleine Giske.

Sandviken jubler over scoring

BEST I BY'N: Sandviken er for tiden det beste fotballaget i Bergen. Laget ligger ett poeng over byrival Arna-Bjørnar. De to lagene er de eneste fra Bergen som spiller på fotballens høyeste nivå.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport.no

Kvinnefotballen i Sandviken kan i år feire 40-års jubileum. Samtidig er det 20 år siden klubben vant cupfinalen, og hele 70 år siden idrettslaget ble startet.

Madeleine Giske

HÅPER PÅ REKORD: Spiller og daglig leder Madeleine Giske håper 2000 tilskuere finner veien til Stemmemyren lørdag.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Dette er tre begivenheter som må markeres og måten Sandviken ønsker å gjøre det på er å sette ny publikumsrekord for toppserien.

– Vi hadde publikumsrekorden før. Den ble overtatt av LSK kvinner i seriefinalen mot Stabæk i fjor. Målet nå er å ta den tilbake til Stemmemyren og Bergen, sier spiller og daglig leder i Sandviken, Madeleine Giske.

Håper på 2000 tilskuere

Giske spilte selv på Lillestrøm-laget da den nåværende publikumsrekorden ble satt i fjor. 1643 personer så den kampen. Lørdag er det nettopp LSK kvinner som er Sandvikens motstander. Målet er at 2000 tilskuere skal ha funnet veien til Stemmemyren når kampen starter klokken 15.

– Det er gøy å lage en happening samtidig som vi skaper litt blest rundt Sandviken, sier Giske.

(Saken fortsetter under bildet)

Maria Brochmann scorer 5-0-målet

HER SKAL REKORDEN SETTES: Stemmemyren er Sandvikens hjemmebane.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

– Vi skal ha gratis inngang. Dessuten blir det aktiviteter både for store og små i forbindelse med klubbens 70-års jubileum. Vi håper også å få til en underholdningskamp mellom Brann og Sandviken. For 20 år siden var nemlig begge lagene i cupfinalen. Nå kan det bli gjensyn med noen av de gamle heltene.

Den gang ble det cupgull til Sandviken. Trondheims-Ørn ble slått 3–2 etter ekstraomganger. For Brann ble det ingen finalesuksess. Rosenborg ble for sterke og ble mestre, skjønt det måtte spilles to kamper før kongepokalen kunne deles ut.

Sandviken i flyten

Sandviken har to seire og en uavgjort på de tre siste kampene. Laget er i medgang når serielederen, LSK kvinner, kommer på besøk.

– Lillestrøm har mange landslagsstjerner å vise frem, men vi er i flyten nå og har tatt mange poeng. Vi spiller god fotball så jeg håper mange finner veien til Stemmemyren lørdag klokken 15, sier Madeleine Giske.