Bergen vil ta kampen opp med Norway Cup

Arna-Bjørnar lanserer ny internasjonal fotballturnering for barn med start neste sommer. Ambisjonene er skyhøye.

Ordfører Trude Drevland viste ballkunster da Arna-Bjørnar mandag presenterte planene om en ny stor internasjonal fotballcup.

BALLKUNSTNER: Ordfører Trude Drevland er begeistret over planene om en stor ny internasjonal fotballturnering i Bergen. Her sammen med ledelsen i Arna-Bjørnar, anført av daglig leder Torstein Pedersen (t.h.).

Norway Cup-general Frode Kyvåg

POSITIV: Norway Cup-general Frode Kyvåg mener det er positivt at Vestlandet får sin egen fotballfest.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Målet er å ta kampen opp med Norway Cup, selv om vi nok ikke vil være i stand til å gjøre det i turneringens første år, sier daglig leder Torstein Pedersen til NRK.

Han sier turneringen skal bli den nest største i Norge, med ca. 500 deltakende lag de første årene.

– Så får vi se hvor stor den kan bli etter hvert, sier Pedersen.

Spilles tre uker før Norway Cup

Nyheten ble sluppet på en pressekonferanse på Arna Idrettspark klokken 12 mandag. Ordfører Trude Drevland (H) kastet også glans over begivenheten.

– Dette er en genistrek av Arna-Bjørnar. Helt strålende! Kommunen må være med på å legge forholdene til rette for klubben, sier Drevland til NRK.

Den nye turneringen har fått navnet «Bergen International» og skal avholdes fra 29. juni til 5. juli 2014, tre uker før Norway Cup. Det første året begrenses turneringen til jenter og gutter født i perioden 1998 til 2001.

I disse dager sender bergensklubben ut invitasjoner til klubber i hele landet, samt flere i utlandet.

Caroline Walde

ANSATT I PROSJEKTET: Midtstopper Caroline Walde (24) på toppserielaget skal jobbe med den nye turneringen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Til sammenlikning samler Norway Cup hver sommer over 1500-1600 lag fra hele verden i alderen 10 til 19 år og regnes som en av verdens største fotballturneringer. I løpet av én uke avvikles over fire tusen fotballkamper på Ekebergsletta i Oslo, alt i regi av Bækkelaget SK.

Kyvåg: – Kjempeflott

Norway Cup-general Frode Kyvåg hilser nyheten velkommen, samtidig som han understreker at han ikke har hørt om den nye turneringen før NRK ringer.

– Det er kjempeflott at Vestlandet får en slik turnering. Men å ta opp konkurransen med Norway Cup de første ti årene er nok litt ønsketenking. De bør nok først se til de store turneringene i Trondheim, Kristiansand og Alta, sier Kyvåg til NRK.

Ansetter toppseriespiller

Caroline Walde (24), som er midtstopper på klubbens toppserielag, blir ansatt i prosjektet, forteller Pedersen. Toppseriespilleren hadde ikke anledning til å være til stede på dagens pressekonferanse på grunn av studier.

Turneringen skal ifølge Torstein Pedersen spilles på 10-12 forskjellige baner i Bergen, noe vil kreve et samarbeid med flere andre fotballklubber i byen.

Norway Cup

FOTBALLFEST: Den nye fotballfesten skal spilles tre uker før Norway Cup, som dette bildet er hentet fra.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX