NRK Meny
Normal

Vil si farvel til Bergen neste år

Tre godt voksne poplegender kan bli det første norske bandet som fyller Koengen.

2009: A-ha med f.v. Paul Waaktaar Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen.
Foto: Berit Roald / Scanpix

Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktar-Savoy annonserte for en tid siden at a-ha gir seg for godt. Den aller siste konserten holdes i Oslo Spektrum 4. desember neste år, men innen den tid blir det selvsagt heftig turnering.

This is it! The farewell tour!

Og minst like viktig:

Alle skal få!

LES MER: a-ha gir seg | Avskjeden snart utsolgt | - En planlagt avgjørelse

- Stor interesse

Gruppens manager bekrefter overfor Byavisen at Bergen står på turnélisten, dersom det klaffer med en arrangør. Frank Nes i Bergen Live bekrefter overfor Bergensavisen at de er i dialog med bandets agenter om en konsert i Bergen.

- Interessen rundt dem burde være stor nå. De har aldri vært med aktuelle, sier Nes til BA.

Gruppen slapp tidligere i år albumet «Foot Of The Mountain», som markerer en retur til klassisk åttitalls a-ha-sound, men i moderne innpakning.

NETT-TV: Se a-ha i Blikkbåx i 1987

På flytescene i 2004

De norske poplegendene spilte sist i Bergen 4. juni 2004, da på en gedigen flytescene utenfor Fisketorget. Morten Harket & co spilte da 20 låter for et publikum på rundt 10.000, hvorav flertallet ifølge Bergens Tidendes anmelder var langt mer interesserte i å drikke øl, snakke i mobiltelefon og ta bilder av hverandre enn å høre på bandet. Høydepunktet under konserten var da oppvarmer Magnet kom opp på scenen for å fremføre sin versjon av Dylan-klassikeren «Lay Lady, Lay» med a-ha, og avsluttet med å kysse Morten Harket midt på munnen.

Det går fortsatt gjetord om gruppens første konserter i Bergen, i Bergenshallen i 1987, hvor flere tusen hysteriske fans skapte rene Beatles-tilstander.

Fullt så hysterisk var det ikke da a-ha spilte i Grieghallen 22. mars 1994, for 1500 sittende fans. Musikalsk går likevel denne konserten for å være den beste a-ha har gjort i Bergen. Konserten var den fjerde siste gruppen gjorde før de la inn årene for første gang.

NETT-TV: Lydverkets a-ha-spesial

Arena ikke bestemt

Både Koengen og Vestlandshallen kan være aktuelle steder når a-ha kommer til Bergen. Frank Nes utelukker ikke at trioen kan det bli det første norske bandet som samler 22.000 ved Bergenhus festning, men poengterer at det langt i fra er selvsagt.

- Det får vi se hvis den tid kommer. Det er litt opp til artisten også, hva de ønsker, sier Nes til BA.

LES OGSÅ: Klart for ny konsertsommer

Fra før er det klart at Mark Knopfler kommer til Bergen neste år. Dire Straits-sjefen spiller i Vestlandshallen 14. juni. Det er tredje gang Knopfler besøker byen.

Hvem vil du ha til Bergen? Kom med ditt artistønske i kommentarfeltet under!

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås