NRK Meny
Normal

Håper talentene starter flere kamper

Bergen jubler for Branns oppblomstring av lokale talenter denne sesongen. Og i en høst der laget har lite å spille for, håper flere på enda mer spilletid til de unge.

Brann-talenter

FIRKLØVER: Brann har hatt en talentvekst klubben ikke har sett make til på mange år. Fra venstre: Bård Finne (17), Kristoffer Barmen (19), Kristoffer Larsen (20) og Jonas Grønner (18) har alle vist seg frem.

Foto: Scanpix / NRK

Branns unge talenter reddet nok en gang dagen på stadion i går. 17 år gamle Bård Finne og 20 år gamle Kristoffer Larsen scoret hver sin gang i kampens siste minutt.

Med scoringene reddet de tre poeng på en ellers grå Brann-dag. Larsen og Finne viste nok en gang også at ungdomsbølgen har skylt over Brann denne høsten.

– Over all forventning

I Bergen er kommentatorer og supporterledere fra seg av begeistringen av talentblomstringen i 2012.

– Vi hadde et håp før denne sesongen om at noen av spillerne skulle blomstre. Men jeg må jo si at det har gått over all forventning. Jeg hadde ikke trodd at det var så mange som skulle stå frem, sier Brann-blogger Eduardo ”Doddo” Andersen.

Bare i år har spesielt fem ulike unge spillere markert seg i Bergen.

De siste månedene har Norge blitt kjent med lokale talent på rad og rekke: Jonas Grønner (18), Kristoffer Barmen (19), Kristoffer Larsen og Bård Finne. I tillegg har Fredrik Haugen (20) vært inne og ute av stallen, og flere unge talenter venter bak årets fremste profiler.

2012 har blitt et gjennombruddsår for flere av Branns kommende talenter. Her er scoringene til Kristoffer Barmen, Bård Finne og Kristoffer Larsen.

SE VIDEO: Scoringene til Kristoffer Barmen, Bård Finne og Kristoffer Larsen i høst.

Skryter av klubbledelsen

– Det er utrolig kjekt for oss som følger klubben, sier Magnus Johanson.

Den tidligere Brann-spilleren er også spillerutvikler i fotballkretsen og NRK-kommentator.

– Men det er nok enda mer kjekt for ledelsen i SK Brann, som jobber med talentene daglig. De gjør en god jobb og endelig å få se at den jobben er riktig – det er nok det kjekkeste i denne situasjonen, sier han.

Også leder for Brann Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, jubler – og skryter samtidig av Brann. Det siste tiåret har bergensklubben fått mye kritikk for manglende talentsatsing, men i år slår Brann virkelig tilbake mot kritikerne.

– Trenerapparatet, med Rune Skarsfjord i spissen, har virkelig vist at det er plass til de unge i år. Det ser vi kanskje spesielt på Larsen, Grønner og Barmen, som har fått spille hele kamper, Lillebøe-Hansen.

Grønner og Finne fra start?

Med Brann hodestups ute av cupen, og en plassering på tabellen som verken gir frykt for nedrykk eller håp om medalje, er det ikke mye igjen å spille for på stadion.
Flere tar derfor til orde for å gi ungguttene mer spilletid i sesonginnspurten.

Doddo mener blant annet at Skarsfjord med fordel kunne gått over fra en 4-2-3-1-formasjon til en 4-4-2-variant.

Eduardo "Doddo" Andersen

SKRYTER: Talent-boomen i Brann i år har vært over all forventning, mener Brann-blogger Eduardo 'Doddo' Andersen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Magnus Johansson

SKRYTER: Spillerutvikler og NRK-kommentator Magnus Johanson gir Rune Skarsfjord og Brann skryt for gang på gang å gi talentene muligheten.

Foto: NRK
– Jeg syns kanskje Rune Skarsfjord kunne prøvd med to på topp nå på slutten. Det er tid for å eksperimentere litt nå, sier Doddo.

– Selv mener jeg at Jonas Grønner må få spille en kamp eller to til. Bård Finne må få starte en gang, spesielt når vi hører at Kim Ojo har sagt at han ikke vil skrive under kontrakt. Da er Finne fremtiden til Brann, og en vi må pleie, sier Brann-bloggeren.

Vil ha ungt blod i bakre rekker

Supportersjefen håper å se mer til Branns talenter på midtbanen.

– Jeg har veldig sansen for Barmen, og Larsen, som er en artist. Når vi snakker om dem, er det utrolig moro med en lokal bergenser som Fredrik Haugen også, sier Lillebøe-Hansen.

Magnus Johanson mener Skarsfjord bør prioritere dem som presterer best. Men han holder likevel en knapp på en egen favoritt:

– En spiller jeg personlig mener bør få spille, i en posisjon jeg mener Brann har mye å gå, er Grønner. Han bør få sjansen sammen med Magnus Jonsson i midtforsvaret, mener Johanson.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik