Vil lage seks nye Varg Veum-filmer

Det blir laget seks nye Varg Veum-filmer i Bergen dersom «Falne Engler» blir en suksess.

Trond Espen Seim og Pia Tjelta

Over 100 000 så «Bitre blomster» på kino i høst. Av de to filmene som gikk rett på DVD inntok den siste, «Din til døden» inn på salgstoppen i Norge i påsken. Samtidig så seks millioner tyske seere Varg Veum-filmane på TV.

- Vi syns det er fantastisk, seier produsent Jonas Allen i Miso Film til NRK Hordaland.

Avhenger av ny suksess

Suksessen gjør at produsentene håper på en ny innspillingrunde av bøkene. Men det avhenger av at også premiereklare «Falne Engler» blir en like stor suksess som de fem første. Fredag er premieredagen.

Går det bra er det klart for seks nye Varg Veum-filmar:

- Ja, det håper vi, men vi må ha premieren og se hvordan publikum ser det og så sette oss ned med samarbeidspartnere og ta en beslutning, sier Allen.

PREMIERE: Forfatter Gunnar Staalesen og hovedrolleinnehaver Trond Espen Seim.

Forfatter Gunnar Staalesen og hovedrolleinnehaver Trond Espen Seim.

Foto: Steinar Apalnes (NRK)

- Han er glad i prosjektet

- Trond Espen Seim har sagt han er lei av Varg Veum og dere har solgt alle rekvisittene, vil dere være i stand til å lage en ny film?

- Ja, vi ville uansett måtte bytte ut en del klær og rekvisitter som er slitte. Angående Trond Espen, snakket jeg med ham her om dagen, og han er veldig stolt og glad i prosjektet, sier produsenten.

Jubel i film-miljøet

Vestnorsk Filmsenter jubler over tanken om seks nye Varg Veum-filmer fra Bergen.

- Det e jo bare helt fantastisk. Jeg tror det er viktig for filmmiljøet og for Vestlandet, men også viktige signaler å sende ut av landet. Det er klart at Tyskland er et spennende marked når seks millioner tyskere så filmen i påsken, seier Irmelin Nordahl i Vestnorsk Filmsenter.

Miso Film har retttighetene til å lage Film av tolv av Varg Veum-bøkene til Gunnar Staalesen. For å få seks nye i opptak trengs minst 90 millionar kroner.

- Vi er veldig positive til en ny runde med Varg Veum i Bergen. Vi vil vurdere seriøst en henvendelse fra produsenten i en ny investering. Både av økonomiske hensyn, fordi vi ser ut til å tjene gode pengar på første runde og fordi vi vil styrke filmmiljøet på Vestlandet, sier Lars Marøy i Filmfondet Fuzz i Hordaland.