NRK Meny
Normal

Vil knuse FKHs hjemmestatistikk

Rune Skarsfjord tror på tre poeng i vårens første vestlandsderby.

Rune Skarsfjord

OFFENSIV: Rune Skarsfjord trente FK Haugesund fra 2006 til og med 2008. Han ble hentet til Brann av Steinar Nilsen før 2009-sesongen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

FK Haugesund regnes som et av eliteseriens sterkeste hjemmelag. I andre serierunde sendte de Sarpsborg hjem med null poeng og 2-4 i bagasjen, men borte har det så langt vært bare sorgen, med tap for både Aalesund og Tromsø.

Følg kampen: Haugesund - Brann kl 19

- Har vunnet alle bortekampene

Hjemmepublikummet forlanger derfor seier fredag kveld, når Brann og gamletrener Rune Skarsfjord kommer på besøk. Men bergenserne har liten respekt for FKHs gode hjemmestatistikk.

- Det ligger nok mye på det mentale plan. Selvtilliten, stemningen og tryggheten er ofte størst på hjemmebane. Men vi har en veldig god bortestatistikk. Vi har vunnet alle bortekampene i år, sier Skarsfjord til NRK.no med et lurt smil.

Nedrykksdømte Brann sjokkerte med 2-1-seier over Rosenborg hjemme i første serierunde, og 5-1 borte mot Lillestrøm , før Bergen kom ned på jorden igjen med tap for Fredrikstad hjemme i forrige serierunde.

Vil rette FKK-feil mot FKH

- Hva gikk galt mot Fredrikstad?

- Det trenger ikke gå så mye galt for at man skal tape en kamp. Det var jevnt og FFK scoret etter fem minutter. Det satte sitt preg på kampen. Vi kunne gjort mye bedre, og det får vi fokusere på og rette på her i dag, sier Skarsfjord.

- Thomas Sørum og Nikola Djurdjic har markert seg som et meget farlig spisspar. Hva skal du gjøre for å demme opp for dem?

- De er veldig bra, og det er godt for FKH at de har fått et så godt spisspar på plass. Men vi klarte å demme opp for Rosenborg sine gutter. Vi klarte det også mot Lillestrøm, som ble geniforklart. Så jeg håper vi skal klare det mot FKH også.

Var tre år i Haugesund

- Hvordan er det å være tilbake i Haugesund?

- Veldig hyggelig. Jeg har lagt ned tre år av livet mitt her, så det er litt spesielt å komme tilbake. Men når det gjelder selve kampen, har jeg forberedt meg på vanlig måte, sier Skarsfjord.

Video FKH- Brann er en høyrisikokamp

VIDEO: FKH - Brann vurderes som en høyrisikokamp, og vaktholdet er blitt skjerpet i forbindelse med kampen.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo