NRK Meny
Normal

Vil ikke slippe løs Fusa-drapsmannen

47-åringen skjøt og drepte fire familiemedlemmer i Fusa i 1987. Nå går påtalemyndigheten til retten for fortsatt å kunne holde mannen under tvungent psykisk helsevern.

Politiadvokat Ole Bjørn Mevatne forteller om familietragedien i Fusa.

FØRSTE OMTALE: Politiadvokat Ole Bjørn Mevatne forteller om Tragedien i Hålandsdalen på Dagsrevyen 1. mai 1987.

Statsadvokaten i Hordaland mener 47-åringen fortsatt er å regne som farlig og har tatt ut tiltale for å be om ny periode med forvaring, nesten 27 år etter at han først ble satt bak lås og slå. Saken skal opp for Nordhordland tingrett i april, skriver Bergensavisen.

Drepte mor, far, søster og svoger

Det var natt til 1. mai 1987 at den da 20 år gamle mannen helt uten foranledning skjøt og drepte sin mor, far, søster og svoger i Øvre Hålandsdalen i Fusa. Mannen tilstod alt da han ble pågrepet.

Rettspsykiaterne konkluderte med at mannen var sinnsyk i gjerningsøyeblikket, og i 1989 ble han dømt til ti års sikring. Ti år senere ble sikringen forlenget med ytterligere tre år, og i 2003 ble han overført til tvungent psykisk helsevern.

Rømte og truet med kniv og hagle

Noe motiv for drapet kom aldri frem. Mannen skal ha hatt et godt forhold til sine foreldre, men skal ha holdt seg mye for seg selv og forklarte seg usammenhengende til politiet etter drapet.

I 1999 rømte han fra psykiatrisk sykehus ved å true en ansatt med kniv. I fem timer var han på rømmen før han ble på grepet. På den tiden rakk han også å true til seg en bil ved hjelp av en ladd hagle.