«Det skal ikke være sånn på Brann-kamper»

Brann hadde sitt laveste tilskuerantall siden 2002 under kampen mot Hønefoss i går. – Jeg skjønner at folk ikke har lyst til å komme, sier Fredrik Haugen.

Publikum på Brann - Hønefoss

GLISSENT: Det offisielle publikumstallet på stadion var under 10.000 i går. Det reelle var langt, langt lavere.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Bunnlaget i Eliteserien overkjørte tidvis hjemmelaget på Brann Stadion i går. På tampen av kampen fikk Brann store kontringsmuligheter mot et desperat Hønefoss-lag, men det ville nærmest vært et ran dersom en av dem hadde resultert i scoring.

– Vi får det ikke til i det hele tatt. For min egen del føler jeg det er ok, men jeg løper og løper og får veldig sjelden ballen, sier Erik Huseklepp.

– Det er en svak kamp. Det føles tungt utpå der, sier Fredrik Haugen.

– Vi mangler selvtillit

De to bergenserne har ulik fartstid i Branns startellever, men felles for dem begge er at de aldri har spilt på et Brann-lag med så lite entusiasme rundt. I går var det offisielle tilskuertallet under 10.000, og det snakkes om at det reelle tallet var under halvparten av det igjen.

– Hva er det som gjør at Brann presterer så svakt om dagen?

– Vi mangler selvtillit, og gjør det for innviklet når ting ikke fungerer, i stedet for å slå baller i bakrom og skape situasjoner der oppe, synes Huseklepp.

– Skjønner at folk ikke kommer

Supportere NRK snakket med etter kampen mener det skorter på motivasjonen i et Brann-lag som etter poengtapet i går maksimalt kan bli nummer syv i Eliteserien. Det avvises av Branns to mest profilerte bergensere.

Erik Huseklepp mixed sone

-VI MANGLER SELVTILLIT: Erik Huseklepp mener Brann gjør det for vanskelig for seg selv.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Men både Haugen og Huseklepp medgir at det er tungt å representere byens skadeskutte fotballflaggskip om dagen. Spesielt når tribunene har blitt mer glisne for hver kamp som har gått i høst.

– Jeg skulle jo selvfølgelig ønske det var fullt hus hver gang. Men etter det vi har prestert i det siste, så fortjener vi ikke bedre, mener Huseklepp.

– Det blir slik når vi presterer slik som dette. Da skjønner jeg at folk ikke har lyst til å komme. Det skal ikke være slik som dette på Brann-kamper, sier Haugen.

Tause om Skarsfjord

Rune Skarsfjords trenerjobb har vært diskutert i hele år. Da Trond Mohn bladde opp ti millioner kroner samtidig som Skarsfjords kontrakt ble forlenget, tiltok murringen.

I går ropte supportere på trenerens avgang. Og i dag går Bergensavisen ut med krav om det samme over hele forsiden. Huseklepp og Haugen vil ikke kommentere situasjonen.

– Han er trener, han har skrevet ny kontrakt, og det er ikke vits i å diskutere det, sier Huseklepp.

– Hvordan reagerer spillerne på ropene fra tribunen?

– Vi respekterer den treneren vi har, og det er vi utpå der som skal gjøre jobben. Så det er ikke noe vi tenker på i det hele tatt, hevder Haugen.

Kan bli nummer tolv

Brann ligger nå på åttendeplass i Eliteserien. To kamper gjenstår, borte mot Sandnes Ulf og hjemme mot Tromsø. Hvis ingen av de kampene vinnes, kan det som i vår så ut til å bli en god Brann-sesong endte med tolvteplass.

– Nå er vi nødt til å løfte oss. Vi får prøve å vinne de to siste og avslutte på en god måte, sier Huseklepp.

Siste video

Det topp moderne «Dr. Fridtjof Nansen» skal kartlegge hva som finnes av ressurser langs kysten av Afrika.
Se dagens utgave av Vestlandsrevyen.
Et helikopter ble sendt opp for å ta bilder av skredfaren i fjellet.