NRK Meny
Normal

Vil ha Vestlandet med på olje-ja

Høyre-leder Erna Solberg mener oljeutvinning i nord er viktig for arbeidsplassene i oljenæringen i hele landet.

Erna Solberg

TROR PÅ FIRE FRA HORDALAND: Erna Solberg mener Høyre har gode muligheter til å få fire representanter fra hjemfylket til høsten.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Lørdag åpner Høyre sin valgkamp på Torgallmenningen i Bergen, og Solberg har god tro på at partiet får minst tre representanter fra hjemfylket hennes etter valget.

- Kjemper for fire plasser

Flere meningsmålinger viser at partiet mangler en del stemmer før det målet er nådd, men Erna Solberg har vinneroppskriften klar:

- Det skal vi sikre ved å snakke om våre valgkampsaker og jobbe hardt. Vi har stigende kurver på alle meningsmålinger, så jeg har god tro på at det blir minst tre stortingsrepresentanter fra Hordaland på Stortinget til høsten. Vi slåss egentlig for å få det fjerde, sier Erna Solberg til NRK.

- Vil styrke fagmiljøet

En av de viktigste sakene for partiet i valgkampen, blir å sikre flertall for olje- og gassutvikling i Lofoten og Vesterålen.

- Det er av stor betydning for det olje- og gassrelaterte miljøet her vest at vi fortsatt holder aktiviteten på sokkelen i gang, og leter i nye områder. Spesielt i forhold til undervannsteknologi, hvor fagmiljøet vårt ligger helt i verdenstoppen, sier Solberg.

LES MER: Warloe på sikker plass | Kaller Høyre et sutreparti

Ikke bestemt deg? Prøv vår Valgomat!

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås