Normal

Vil ha vekk cupfinale-presset

Brann har raknet etter at cupfinalen ble sikret. Rune Skarsfjord ser ikke bort fra at spillernes tanker allerede er på Ullevaal.

Mjelde og Skarsfjord

TAPTE MOT FORGJENGEREN: Mens forgjenger i Bergen, Mons Ivar Mjelde (til høyre), kunne juble, måtte Brann-trener Rune Skarsfjord se laget gå på sitt tredje tap etter at cupfinalebilletten ble sikret.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Det var ikke mye ved Brann-laget i går som lignet på en cupfinalist. Etter å ha scoret mot Start på Sør Arena etter 19 sekunder, ble de etter hvert rundspilt og slått 3-1.

Start-trener Mons Ivar Mjelde ble med det den eneste hordalendingen som kunne juble på Sør Arena.

Tredje strake tap

I Brann-leiren må Mjeldes kollega Rune Skarsfjord se at laget hans har raknet etter at de ble klare for cupfinalen. Gårsdagens tap var det tredje strake i Eliteserien, og treneren mener det skyldtes at rødtrøyene ga fra seg initiativet.

– Vi gikk på en klassisk smell. Vi tar ledelsen, og så samler vi oss litt lavt og blir passive. Det er det veldig mange som har prøvd før oss uten å lykkes, og det var ikke noe lurt av oss.

– Vi skulle ikke gjøre det, men det ble slik. Vi gav dem initiativet og fikk to i fleisen like før pause. Det er skuffende, sier han til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

Leciejewski

TRE BAKLENGS: Brann-keeper Piotr Leciejewski måtte se tre baller gå i nettmaskene bak ham mot Start i går.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Brann har imponert stort i år, og toppet den overraskende gode sesongen med cupfinalebillett etter 2-0-seieren borte mot Fredrikstad i semifinalen.

Men etter det har det altså gått nedover, med tre strake tap mot Sogndal, Vålerenga og Start, og 2-8 i målprotokollen.

Preget av Torp og cupfinalen?

Skarsfjord sier det er godt mulig at cupfinalepresset allerede påvirker laget hans. I tillegg har laget mistet Carl Erik Torp etter den dramatisk hendelsen på Fosshaugane, da Torp segnet om med hjertestans.

I går dukket Torp opp på storskjerm på Fosshaugane, der han takket hjelpemannskapene i Sogndal for hjelpen.

– Det er vanskelig å si. Det er unge gutter og mennesker vi har med å gjøre. De blir selvfølgeilg påvirket av absolutt alle rundt seg, og det har vært en del hendelser som kanskje har flyttet fokus, sier Skarsfjord.

Også leder av Brann-bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, tror Torp-saken har preget lagets prestasjoner. Han mener laget ikke minst har mistet en av sine beste spillere.

– Torp var en innpisker på dette Brann-laget. Han var en som gikk foran og kriget de andre i gang, så det kan være en forklaring.

Saken fortsetter under bildet.

Carl Erik Torp på storskjerm på Fosshaugane.

TORP TAKKET: I går dukket Carl Erik Torp opp på storskjerm på Fosshaugane. Både trener og supporterleder tror tapet av Torp har hatt mye å si for Brann.

Foto: Oddleif Løset / NRK

Supporterlederen ser positivt på det, dersom det er slik at spillerne tenker for mye på cupfinalen.

Tror Skarsfjord kan snu det

– Hvis det er slik at disse tapene også skyldes at spillerne allerede er på Ullevaal, er det egentlig en grei forklaring. For det går an å endre på, og jeg har tro på at Skarsfjord kan klare det, sier Lillebøe-Hansen.

Med fire runder igjen i serien, blir det Skarsfjord oppgave å få spillernes tanker på rett kurs.

– Dette er vi nødt å lære av om vi skal drive med profesjonell fotball. Vi får prøve å løse det godt fremover, og håpe at vi kommer tilbake neste kamp, sier nordlendingen.