NRK Meny
Normal

Vil ha info om politibroren

Spesialenheten for politisaker har bedt om informasjon om hvilken rolle broren til den antatte Lommemannen har spilt i etterforskningen.

Lommemannen
Foto: Overvåkningskamera/ Scanpix: Lise Åserud/ NRK-montasje (Esben A Holm)

Broren var tidligere ansatt i politiet i Bergen.

  LES OGSÅ: - Jeg kunne aldri drømt om at det dreide seg om min bror

Spesialenheten for politisaker har bedt politiet i Follo om informasjon om hvilken rolle broren til den antatte lommemannen har spilt i etterforskningen i saken.

 - Vi har bedt om å få vite det politiet vet, men det er ikke sikkert at det blir satt i gang noen etterforskning, sier lederen for Spesialenheten, Jan Egil Presthus.

- Vurderer etterforskning

- Når vi har fått den informasjonen vi har bedt om, vil vi vurdere om det er aktuelt å gå videre og etterforske saken, sier Presthus til NTB.

Broren til den lommemann-siktede er omtalt som en profilert tidligere politimann i Bergen. Han hadde en lederstilling i politiet da broren ble pågrepet i forbindelse med en overgrepssak på Sotra i 1999. Da politiet ransaket huset til broren, kom han til stedet fordi svigerinnen hadde ringt og bedt ham om det.

Skjermet innsyn

Flere polititjenestemenn i Bergen som hadde med saken å gjøre i  1999, har uttalt at broren opptrådte helt korrekt i saken.

Ifølge Bergens Tidende førte det nære slektskapet mellom siktede og politimannen til at informasjon om saken ble skjermet for innsyn. Dette kan ha bidratt til å forsinke oppklaringen av saken med halvannet år.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo