Vil ha Hardangertunnelen

Kvamskogen føler seg i kampen mot kraftmastene i Hardanger.

Kvamskogen

KVAMSKOGEN: Kraftlinjen skal etter planen gå i luftlinje over Kvamskogen.

Foto: Charlotte Haarvik Sanden / NRK

- Vi føler faktisk at vi har blitt glemt. Det har vært veldig mye fokus på området mellom Norheimsund og Eidfjord, sier leder Erik Bjerring Hansen i Kvamskogen Vel.

Han håper regjeringen vil se på alternative løsninger, også for linjen mellom Samnanger og Norheimsund i det videre arbeidet.

LES OGSÅ: Kampen fortsetter | Ønsker gasskraftutredning i Hardanger-saken | Marsjerte mot master i Hardanger

- Hvis man først får denne sjøkabelen til Norheimsund så vil det være en fordel dersom man kan kombinere dette med Hardangertunnelen under Kvamskogen.

- Dersom det ikke er aktuelt så burde man, sjøkabel eller luftspenn, så burde man fått gravd ned og hatt jordkabel.

- Nå skal bygginga starte ganske snart, så er ikke slaget tapt for dere?

- Vi følte at slaget var tapt, men nå har statsministeren gått tilbake på dette. De skal på nytt se på sjøkabel, og da mener vi at de også på nytt må se på andre prosjekter, sier Hansen til NRK.

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.