Normal

Vil ha brassakademi på Radøy

- I Hordaland har vi den største ansamlingen av brasskompetanse i verden, sier Senterparti-ordfører.

Manger Musikklag

TIL TOPPS I EUROPA: Manger Musikklag er Europas beste korps i 2011. Neste år skal de måle krefter med nabo Eikanger-Bjørsvik i EM. (Arkivfoto)

Foto: Rolf Hestetræet

Norge må få et nasjonalt akademi for brassmusikk, og det må ligge i Nordhordland. Det mener fylkestingskandidat Jon Askeland (Sp), som også er ordfører i Radøy kommune. Utspillet kommer samme år som øyens største korps, Manger Musikklag, gikk helt til topps i europamesterskapet for brass.

- Full støtte fra Navarsete

- På dette har vi full støtte fra partileder Liv Signe Navarsete. Dette er noe som mange i Nordhordland og Bergen brenner for, sier Askeland til NRK.no.

Han ønsker en videreutvikling av musikktilbudet på Manger folkehøgskule, og mener det bør kulminere i et utdanningstilbud på nasjonalt spesialistnivå.

Utspillet kommer dagen etter at en meningsmåling viste at Senterpartiet ligger an til å miste to av sine fire representanter i fylkestinget i Hordaland.

To lokale korps i neste EM

- Veldig spennende. Korpsmiljøet i Nordhordland er helt i verdenstoppen på brassmusikk, sier kommunikasjonssjef Stig Ryland i Norges Musikkorpsforbund (NMF).

I neste års europamesterskap stiller Norge med to korps: Tittelgrossist Eikanger-Bjørsvik Musikklag fra nabokommunen Lindås, samt tittelforsvarer Manger Musikklag. Skulle et av de to korpsene vinne, vil Norge ha to korps i EM i Oslo i 2013.