Vil gjøre Bergen automatfri

Varaordfører Kristian Helland vil hjelpe alle spilleavhengige i byen og forby alle automater.

Spilleautomater
Foto: Heiko Junge / Scanpix

KrF-politikeren vil dermed følge opp eksemplet fra Lyngen i Troms som var første kommune ute til å fjerne alle spilleautomater.

Etterpå har andre kommuner i nord som Vefsn og Mosvik fulgt opp. Også Tromsø-poliltikere er interesserte i lignende tiltak for å få vekk spilleavhengigheten.

Vil gjøre Bergen triveligere

Helland håper dette kan føre til at færre blir rammet, og at Bergen kan bli en triveligere by.

Varaordfører Kristian Helland (KrF) i Bergen
Foto: NRK

- Jeg tror vi vil unngå det meste av de store spilleproblemene som enkeltmennesker og familier sliter med. Totalt sett tror jeg vi får en lykkeligere befolkning i Bergen hvis vi blir kvitt disse automatene som så mange er blitt så avhengige av, sier Kristian Helland.

Bergen og Hordaland er sammen med Oslo det området der flest folk ringer når de vil kontakte hjelpetelefonen for spilleavhengige. Helland håper at han og andre bergenspolitikere kan ta et ansvar for å hjelpe folk som ruinerer seg på automatene.

Politikere må vise mot

- Jeg ser ikke så veldig mange andre løsninger på et problem som er blitt såpass omfattende som dette. Av og til må politikere vise mot og gjøre tiltak som kan hjelpe mennesker som har fått såpass store problemer, sier Kristian Helland.