Håper å komme tilbake i landslagsvarmen som Brann-spiller

BRANN STADION (NRK): Viljar Vevatne på plass på sin første Brann-trening. – Jeg håper jeg kan utvikle meg mer og gå enda lenger i Brann, sier han.

Viljar Vevatne

FØRSTE BRANNTRENING: Viljar Vevatne hadde i dag sin første trening som rødtrøye. Han håper på å kunne utvikle seg mye i Bergensklubben.

Foto: Anders Ekanger / NRK

– Det er litt høyere nivå her enn i Bryne. Det er mange gode fotballspillere og høyere tempo. Det gikk all right i dag, men det er godt å komme i gang, sier Viljar Vevatne.

20-åringen fra Stavanger var i dag på sin første trening på gressmatten utenfor Brann Stadion.

Tidligere i sommer kom nyheten om at Brann hadde hentet Vevatne, men at han først ville være klar 1. januar. Men så ble det denne uken klart at Brann og Bryne hadde blitt enige om en umiddelbar overgang.

Flest mulig poeng

Vevatne har flere kamper på aldersbestemte landslag, der han blant annet har spilt sammen med Brann-stopper Jonas Grønner. Men i det siste har han vært ute av landslagsvarmen.

Det vil han gjøre noe med i Brann.

– Det er klart jeg har et mål om å komme tilbake der. Jeg ser ikke på Brann som noe stoppested, men som et sted jeg kan gå enda lenger, sier Vevatne.

LES OGSÅ: Brann har flere backer på ønskelisten

Vevatne på første Brann-trening

I AKSJON: Viljar Vevatne på sin første Brann-trening.

Foto: Anders Ekanger / NRK

– Jeg har spilt mange kamper i ligaen og vet jeg har nivået inne. Jeg håper jeg kan bidra med så mye som mulig. Brann får en spiller som alltid gir 100 prosent. Det er alt jeg kan love.

Kan du ikke love noe mer?

– Det må være at jeg forhåpentligvis kan lage noen mål.

Han tror han kan trives i Bergen.

– Fansen her er veldig engasjerte, det synes jeg er gøy. At så mange bryr seg og at Brann er så stor er veldig spennende, sier siddisen.

– Et spennende bekjentskap

Brann-trener Lars Arne Nilsen har store planer for venstrebacken.

Lars Arne Nilsen ny Brann-trener

STOR TILTRO: Brann-trener Lars Arne Nilsen har stor tro på at Vevatne blir et godt tilskudd til laget.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

– Jeg har sett Vevatne en del før, han er en slepen god fotballspiller. Han har veldig god teknikk og er god på relasjoner. Et spennende bekjentskap, sier han.

LES OGSÅ: Treneren bekymret over få alternativ

Nilsen forklarer at Brann har hatt et stort behov for forsvarsspillere på laget.

– Han løser litt av logistikkproblemet vårt. Vi har egentlig hatt flaks i det siste at ikke backer og kanter har vært skadet, vi har hatt akkurat nok spillere her. Det blir mer konkurranse og han tilfører laget noe med det han kommer med.

Vevatne er blant dem i spillerstallen som blir med sørover til helgen når brann møter Sandnes Ulf på bortebane.

– Han kom i dag, så det kan hende kampen kommer litt brått på. Men han er med ned, og det er fullt mulig at vi bruker han, sier Nilsen.