NRK Meny
Normal

Vet hvilket skudd som drepte

Politiet vet nå hvem som skjøt 22-åringen som omkom i en jaktulykke i Masfjorden i Hordaland i helgen.

Mjanger i Masfjorden

JAKTULYKKE: En 22 år gammel mann fra Haugesund døde lørdag kveld da han ble skutt av en jaktkamerat her i Mjanger i Masfjorden i Hordaland.

Foto: Sindre Øye Helgheim

To menn i begynnelsen av 20-årene er siktet for uaktsomt drap etter en jaktulykke i Masfjorden i Hordaland. Ulykken skjedde i 18.30-tiden lørdag kveld.

Den ene av de to var politistudent i Nordhordland, og det viser seg nå at det ikke var hans skudd som drepte jaktkameraten.

«Etterforskningen og åstedsundersøkelsen viser nå at det var den andre av disse to mennene som løsnet det fatale skuddet», skriver politiet i en pressemelding.

Truffet av et vådeskudd

En 22 år gammel mann fra Haugesund døde lørdag kveld etter en jaktulykke i Masfjorden . Han var sammen med seks andre jaktkamerater da ulykken skjedde, og han ble truffet av et vådeskudd.

Bakgrunnen for at de to ble siktet var at det ble tatt rutinemessig blodprøver.

Jaktlaget består av sju personer, men bare en av dem har lokal tilknytning.

Fortsatt siktet

Det er ingenting som tyder på at de to var beruset, men det vil ta noen dager før politiet får svar på blodprøvene.

Vil dere nå frafalle siktelsen?

– Systemet er slik at det er statsadvokaten som må ta stilling til frafallelse, og som må ta den endelige formelle avgjørelsen. Dette vil ta noe tid, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim ved Hordaland politidistrikt.

Etterforskningen er avsluttet

Alle de involverte i ulykken er avhørt og det er foretatt åstedsundersøkelse. Hendelsen blir etterforsket som en ulykke.

– Etterforskningen er i all hovedsak ferdigstilt, kun obduksjonen gjenstår. Den blir foretatt på Gades Institutt. Hvorvidt det blir noe strafferettslig etterspill av dette får man vurdere senere, sier Onarheim.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.