Fylkesordførarane Jenny Følling, Anne Gine Hestetun og Solveig Egge Tengesdal
Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Vestlandsregionen

Oppsummert

Dei tre fylkesordførarane i Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland har signert ein intensjonsavtale om samanslåing til ein vestlandsregion. Saka skal opp i fylkestinga i desember.

 • Koster 60.000 kroner å flytte møtet

  Fellesnemnda i nye Vestland skulle i dag hatt møte i Balestrand, men flyttet møtet til Bergen. Flyttingen koster 60.000 kroner. Årsaken til flyttingen er blant annet at flere av fylkespolitikerne i Hordaland skulle rekke skoleavslutninger.

 • Vestland fylke må spare 100 mill.

  Vestland fylke må spare 100 millioner kroner til neste år. Det har fellesnemnda bestemt. Over 70 millioner av dette skal kuttes i samferdsel og skolene. Fylket har nemlig ikke fått like mye penger fra staten som de hadde håpet på i kommuneproposisjonen.

 • Langt frå begeistra for fylkesvåpen

  Eit samrøystes Sogn og Fjordane fylkesting gjekk inn for forslaget om det nye fylkesvåpenet i Vestland fylke. Fleire politikarar understreka at dei ikkje var veldig begeistra for forslaget, men at dei støtta det likevel. Frank Willy Djuvik (Frp) seier han treng hjelp til å få forklart kva våpenet skal syne. Han orka likevel ikkje fleire rundar og blei med på det samrøystes vedtaket. 13. og 14. juni skal politikarane i Hordaland bestemme seg.

  Illustrasjon fylkesvåpen Vestland
  Foto: Hordaland fylkeskommune