NRK Meny
Normal

Verste start for Brann på 14 år

Publikum svikter Christian Kalvenes & co etter den svakeste sesongstarten siden 1998. – Resultatene sårer oss inn i hjerteroten, sier trener Rune Skarsfjord.

Christian Kalvenes og King Osei Gyan

FOKUSERER PÅ POSITIVE TING: Christian Kalvenes, her i duell med Vikings King Osei Gyan, fant trøst i at Brann holdt nullen for første gang.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Heller ikke mot Viking klarte Brann avgjøre en kamp til deres fordel. Jubelen på halvtomme Brann Stadion var klart størst da André Danielsen blåste Vikings straffespart høyt over målet til Piotr Leciejewski. Likevel var det ingen glede over uavgjort og Branns første poeng siden 30. mars.

Rune Skarsfjord

FRUSTRERT: Brann-trener Rune Skarsfjord har opplevd bedre tider.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Vi er fullt klar over hvor vi ligger poengmessig. Men vi får ta med oss de positive tingene, at vi klarer å holde nullen i dag, sukker midtstopper Christian Kalvenes.

Hva er galt med Brann? Hva må gjøres for å unngå nedrykk? Si din mening i kommentarfeltet under.

Skarsfjord: – Må se fremover

For etter 0-0 mot vestlandsrival Viking på Brann Stadion mandag, står rødtrøyene med begge beina solid plantet sumpen. Kun Lilllestrøm og Stabæk ligger bak Rune Skarsfjords menn på tabellen, og treneren selv er klar på at kun én seier og totalt fire poeng er for dårlig etter syv kamper.

– Det sårer oss inn i hjerteroten. Men vi har ikke noe annet valg enn å se fremover. Vi kan ikke gjøre noe med de kampene som er spilt. Tabellen får vi telle opp i november, sier Skarsfjord til NRK.no.

De som leser tabellen nå, kan slå fast at Brann ikke har hatt en så elendig start på 14 år. I 1998 vant ikke Brann en eneste kamp før 2. juli. Det var sesongen hvor Brann skulle ta steget opp på toppen etter å ha sikret seriesølvet året før. Trenerskifte og en voldsom høstspurt gjorde at Brann til slutt klarte en respektabel sjetteplass.

Gir spillerne honnør

Skarsfjord, som tok over for Steinar Nilsen i 2009, mener likevel at bildet ikke er så sort-hvitt som resultatene tilsier.

– Vi må bli bedre på alt, men vi har ikke spilt syv avskrekkende kamper. Mot Rosenborg var vi underlegne, ellers har det vært tette oppgjør. Dessverre har vi ikke vært gode nok til å avgjøre dem, sier Skarsfjord, som stadig hevder å se lyspunkter:

– I de to siste hjemmekampene har vi vært veldig nære. Mot Viking nå manglet vi seks etablerte spillere. Dette laget hadde aldri spilt sammen før, og alle spillerne skal ha honnør. De ga alt og prøvde virkelig. Så får vi se om det utgjør noen forskjell når vi får tilbake spillere som har vært ute, sier Skarsfjord.

Publikumssvikt på Brann Stadion

HALVTOMT: Offisielt var det 10.418 tilskuere på Brann Stadion mandag. Det reelle tallet var langt lavere.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Glissent på Stadion

Hos publikum ser tålmodigheten ut til å være oppbrukt. På tribunene var det glissent, og kun på Vikings straffemiss var det skikkelig trøkk i publikum.

– Et vestlandsderby skal trekke mer enn 10500 tilskuere, innrømmer salgssjefen i Brann, Dag Frode Algerøy.

Erdin Demir fortviler over brent målsjanse

BARE NESTEN: Erdin Demir fortviler over nok en brent målsjanse for Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Offisielt var det 10418 tilskuere på det klassiske vestlandsoppgjøret, et tall som inkluderer alle solgte sesongkort. De som var på Brann Stadion eller fulgte kampen på tv kunne slå fast at det reelle tallet var langt lavere.

9400 tomme seter

Bergensavisen slår fast at det egentlige publikumstallet var så lavt som 7800. I så fall stod 9400 seter tomme.

– Det er nok en konsekvens av tabellposisjonen og at vi ikke har klart å innfri forventningene fra publikum, sier daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

Rune Skarsfjord håper og tror at det snur for Brann allerede kommende søndag, da rødtrøyene møter bunnkollega Lillestrøm på Åråsen. Til den kampen får narvikingen tilbake både Lars Grorud og Rodolph Austin, som begge var ute med karantene mot Viking. Muligens blir også kaptein Markus Jonsson spilleklar.

Tror seirer mot LSK vil gi oppsving

Salgssjef Dag Frode Algerøy er ikke i tvil om at publikum i Bergen nå trenger en seier.

– Det er den beste måten å få folk tilbake til Stadion på, sier han.

I fjor hadde Brann 13.000 tilskuere i snitt på eliteseriekampene. Brann har i år budsjettert med et snitt på 11500 tilskuere. Algerøy er ikke snauere enn at han tror målet vil bli nådd - og vel så det!

– Når dette snur, vil vi matche fjoråret. Minst!

André Danielsen bommer på straffe mot Brann

HØYDEPUNKTET: André Danielsens straffebom i andre omgang var det som gledet Brann-fansen aller mest mandag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Siste video

Statsmininisteren med da 21. utgave av Ekstremsportveko startet i helgen.
Programleder: