NRK Meny
Normal

Verdens beste brassband

Manger Musikklag ble søndag verdensmestere under helgens brassband-VM i Nederland.

Manger Musikklag

JUBLER: Manger Musikklag jubler over helgens seier i brassband-VM i Nederland. Fra venstre; Nils-Arne Træland, Øystein Berentsen, Vegard Aagaard-Nilsen og Christian Breistein.

Foto: Manger Musikklag

– Det har vært fantastisk helg. Vi er et korps som liker å konkurrere. Nå har vi vunnet VM. Det er nesten en ubeskrivelig følelse, sier styreleder Nils-Arne Træland i Manger Musikklag.

– Har ikke ord ...

Manger Musikklag

SKAL FEIRES: I kveld skal Manger Musikklag feire seieren og det gode samholdet. Horngruppen fra venstre; Marthe Storemark, Tina Kvamme, Kirsti Loe, Randi Holm.

Foto: Manger Musikklag

Han sier at stemningen er i taket etter at Manger Musikklag vant World Music Contest.

– Det er bare smil og jubel. Vi er utrolig lettet nå. Har nesten ikke ord til å beskrive hvordan vi føler akkurat nå, sier han til NRK.no.

35 musikere og en dirigent var representanter fra Norge til Kerkade i Nederland i helgen.

Han er utrolig stolt over musikerne, og sier at mye jobb ligger bak denne seieren.

– Vi har jobbet usedvanlig mye de siste ukene for å få alle detaljene og alt det musikalske på plass. Det kreves enormt mye for å nå det nivået som må til for å vinne et slikt konkurranse.

Knepen seier

Manger Musikklag

HAR IKKE ORD: Styreleder, Nils-Arne Træland, har ikke ord til å beskrive følelsen etter VM-seier. Her sammen med musikant Birthe Carlsen.

Foto: Manger Musikklag

Gratulasjonene strømmer inn på Facebook-siden til musikklaget.

Akkurat nå sitter de i en restaurant i Kerkade i Nederland og feirer seieren.

– Vi skal feire skikkelig i kveld. Men vi har en konsertoppdrag i morgen kveld. Så vi må ta det litt rolig, sier Træland.

Manger Musikklag slo Cory Band fra Wales med et halvt poeng i forskjell. Cory Band fra Wales vant mesterskapet for fire år siden, og vant EM i Oslo i mai.

– Vi hadde ikke forventet oss at vi skulle slå både regjerende verdensmesteren og europamesteren. Dette er helt fantastisk, sier Træland.

Siste video

.....på kaien ventet familien.
Aksjon mot det politiet mener er asylsøkere som har oppgitt feil hjemland. Se sendingen med programleder Jan Børge Leirvik.
Kunstnere med julekalender i flere norske byer i desember.