NRK Meny
Normal

Verdens beste brassband

Manger Musikklag ble søndag verdensmestere under helgens brassband-VM i Nederland.

Manger Musikklag

JUBLER: Manger Musikklag jubler over helgens seier i brassband-VM i Nederland. Fra venstre; Nils-Arne Træland, Øystein Berentsen, Vegard Aagaard-Nilsen og Christian Breistein.

Foto: Manger Musikklag

– Det har vært fantastisk helg. Vi er et korps som liker å konkurrere. Nå har vi vunnet VM. Det er nesten en ubeskrivelig følelse, sier styreleder Nils-Arne Træland i Manger Musikklag.

– Har ikke ord ...

Manger Musikklag

SKAL FEIRES: I kveld skal Manger Musikklag feire seieren og det gode samholdet. Horngruppen fra venstre; Marthe Storemark, Tina Kvamme, Kirsti Loe, Randi Holm.

Foto: Manger Musikklag

Han sier at stemningen er i taket etter at Manger Musikklag vant World Music Contest.

– Det er bare smil og jubel. Vi er utrolig lettet nå. Har nesten ikke ord til å beskrive hvordan vi føler akkurat nå, sier han til NRK.no.

35 musikere og en dirigent var representanter fra Norge til Kerkade i Nederland i helgen.

Han er utrolig stolt over musikerne, og sier at mye jobb ligger bak denne seieren.

– Vi har jobbet usedvanlig mye de siste ukene for å få alle detaljene og alt det musikalske på plass. Det kreves enormt mye for å nå det nivået som må til for å vinne et slikt konkurranse.

Knepen seier

Manger Musikklag

HAR IKKE ORD: Styreleder, Nils-Arne Træland, har ikke ord til å beskrive følelsen etter VM-seier. Her sammen med musikant Birthe Carlsen.

Foto: Manger Musikklag

Gratulasjonene strømmer inn på Facebook-siden til musikklaget.

Akkurat nå sitter de i en restaurant i Kerkade i Nederland og feirer seieren.

– Vi skal feire skikkelig i kveld. Men vi har en konsertoppdrag i morgen kveld. Så vi må ta det litt rolig, sier Træland.

Manger Musikklag slo Cory Band fra Wales med et halvt poeng i forskjell. Cory Band fra Wales vant mesterskapet for fire år siden, og vant EM i Oslo i mai.

– Vi hadde ikke forventet oss at vi skulle slå både regjerende verdensmesteren og europamesteren. Dette er helt fantastisk, sier Træland.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås