NRK Meny
Normal

Venter lenger på ambulanse

Du må vente lenger på ambulansen enn for tre år siden.

Ambulanse

Ambulanseoppdragene for Helse Bergen øker, det gjør ikke ressursene.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Det viser en oversikt over responstiden for ambulanser i Bergen. Økning i tallet på kjøreoppdrag har ikke ført til økning i ressursene.

– Når vi sammenligner responstiden i Bergen kommune de tre årene siste årene, der største volumet av ambulansetransporten skjer, har det vært en negativ utvikling på responstiden, sier Guttorm Brattebø ved akuttmedisinsk seksjon ved Haukeland Universitetssykehus

Han overvåker responstiden for ambulansetjenesten nøye.

– Tiden avgjørende

Beregninger viser at responstiden de siste tre årene har økt med ett minutt. I kampen mot tiden teller sekundene.

– Vi sloss hele tiden mot tiden. For å få iverksatt god behandling så raskt som mulig er tiden avgjørende, sier Brattebø.

Oppdragene øker

Ambulanseoppdragene for Helse Bergen øker, det gjør ikke ressursene. Akutt utrykning må prioriteres som igjen fører til at mindre viktige oppdrag må vente.

– Ved noen tilfeller må disse pasientene vente i flere timer, når det er mye å gjøre. Det er heller ikke godt nok, sier Brattebø.

Han legger til at kapasiteten deres er for lavt.

– Det er når vi ser og vil gjøre noe med, sier Brattebø.

Vurderer å styrke

Administrerende direktør i Helse Bergen, Stener Kvinnsland sier at han er klar over situasjonen, og vil vurdere om ambulansetjenesten skal få ekstra tilskudd i årets budsjett.

– Vi liker ikke det i hele tatt. Tendensen er ikke bra. Sånn at vi allerede vurderer om vi må praktisk styrke dette for å motvirke denne tendensen. Det vil vi ta standpunkt til i løpet av kort tid, sier Kvinnsland.

Siste video

Vestlandsrevyen, 22.09.2017.
Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.