NRK Meny
Normal

Venner av familien tar vare på barna etter drapet

Barnevernet i Askøy kommune har funnet venner av familien, som nå er sammen med de seks barna som mistet moren sin i går. Kvinnen (39) ble funnet drept, og faren (41) er siktet for drapet.

Siv Høgtun

ORDFØRER: Siv Høgtun er selv fra Follese, og har to barn som er elever på samme skole som to av de berørte barna. – Dette har vært vanskelig for alle, sier Høgtun.

– Dette er en utrolig krevende situasjon, sier ordfører i Askøy, Siv Høgtun.

Barna er i alder ett til 18 år. Moren tok med seg fire barn fra Somalia og flyttet til Norge i 2006, for å bli gjenforent med faren. Kommunen har jobbet hardt for å finne slektninger og nære venner i Norge, som kan bistå i å ta vare på barna, sier ordføreren.

Follese

ETTERFORSKNING: Krimteknikere var inne i leiligheten på Follese i går. Familiefaren (41) satt i avhør i tre timer, ifølge forsvarsadvokat Moritz Andersen.

Foto: Anders Ekanger

– Vi har nå funnet venner av familien, som er sammen med barna. Barna har det vanskelig, men de blir tatt vare på, sier Høgtun.

I barnevernets omsorg

Kommunen har midlertidig tatt over ansvaret for barna. Faren satt i første avhør i går, siktet for forsettlig drap.

41-åringen dro selv til Bergen fengsel, og forklarte de ansatte at han hadde tatt livet av sin kone. Da politiet undersøkte hjemmet hans, fant de den 39 år gamle kvinnen død.

– Vi har de seks barna sammen nå. Det er det viktigste, mens vi ser hvordan vi kan hjelpe dem videre, sier Høgtun.

elevene tegner kort til gutt i klassen

KLASSEVENNER TEGNER: Klassekameratene til ett av de seks barna tegnet kort til familien. – Elevene vil vite hvordan barna har det sier, rektor ved Follese skole, Ingvild Moen.

Foto: John Arnt Nøstdal

Vil holde barna samlet

De vet ikke hvordan framtiden til barna vil bli, dersom faren ikke kan ta foreldreansvaret. Det er et mål å holde barna samlet, men hvordan det skal skje er ikke klart.

– Dette er en krevende situasjon. Vi må bruke tiden til å se hvordan vi får løst dette til det beste for barna.