FREDRIKS FISKESUPPE
- Varm en tørr kasserolle en litt vid og stor kasserolle.
- Ha i godt med olivenolje og la den steke.
- Så tar du de fiskesorter du har for hånden og rens bort gjeller og innmat.
- Del fiskene opp med skinn og ben og ha i kasserollen. Her kan alle fiskesorter brukes. Bruk og gjerne reker, rekeskall, krabbeklør eller lignende.
- Hiv i hele løk, hele gulrøtter, sellerirot og krydder etter ønske.
- Du er garantert godt resultat om du spanderer litt safran eller gurkemeie.
- La dette steke i kasserollen og ha så over vann eller vin eller begge deler.
- Etter ca 30 minutter kjører du stavmikseren gjennom og knuser sammen fisk og grønnsaker.
- Deretter siler du dette gjennom et dørslag og smaker til med krydder.
Da er suppen klar for servering og nå kan du for eksempel ha oppi pillede reker, kamskjell eller fiskebiter.
Server gjerne med revet ost over og dypp loff i suppen mens du spiser.
BON APETIT.