NRK Meny
Normal

Varsler kraftig nedbør i Bergen

Det neste halvannet døgnet kan det komme inntil 150 millimeter regn. OBS-varsel er sendt ut.

Regn

VARSLER VÅTT FØRE: Vervarslinga på Vestlandet har sendt ut OBS-varsel for de neste to dagene, som kan bli svært så våte i Bergen og omegn.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Slik lyder OBS-varslet for Hordaland som ble sendt ut i ettermiddag:

«Fra torsdag ettermiddag til og med fredag kveld er det ventet lokalt me nedbør. Det kan lokalt komme 120–150 mm i løpet av 36 timar».

– Fra torsdag kveld til og med fredag kveld er det ventet en del nedbør i fylket. De midtre strøkene får mest, men det vil regne i hele området. 150 millimeter er mye nedbør på 36 timer, men noe vi opplever en del ganger i løpet av den våte sesongen, sier statsmeteorolog Steinar Skare til NRK.

Varm og fuktig luft

– Hva er det som forårsaker dette lavtrykket?

– Vi har et lavtrykk vest av Island som beveger seg østover. Torsdag kveld ligger det vest for Lofoten. Den fører med seg varm, fuktig luft som kommer inn mot Sør-Norge med sørvestlig vindretning, sier meteorologen ved Vervarslinga på Vestlandet.

Uværet vil trolig nå opp i stiv kuling med lokalt mye nedbør.

Onsdag ettermiddag og kveld får Bergen byger med regn, men det ser ikke ut til at snøen kommer helt ennå. Det har kommet noe snø på Ulriken, og kan falle litt på Fløyen også, men det vil kun bli regn i sentrum, opplyser BA.

Full storm nordpå

OBS-varsel sendes ut fra visse kriterier om vind og nedbør, slik at folk er oppmerksomme.

– I neste omgang, hvis det blir virkelig ille, blir det sendt ut ekstremvarsel. Det har andre verdier og blir i så fall et navngitt værfenomen eller lavtrykk, sier Skare.

Men noen har det enda verre enn oss. I Møre og Romsdal og Trøndelag blir det meldt om full storm torsdag og vindkast på 22 m/s utsatte steder.

Siste video

Lager vannscootere mer lyd enn fritidsbåter? NRK har sjekket.
Programleder: Mariann Reikerås
Onsdag 16. august begynte flyttingen av den store flytedokken fra Laksevåg til Ågotnes.