NRK Meny
Normal

Varetektsfengslet i fire nye uker

31-åringen som er siktet for å ha drept Kai Albert Foss på Brattholmen i Hordaland er varetektsfengslet i fire nye uker.

Politi ved åstedet på Sotra

KNIVSTUKKET: Kai Albert Foss ble knivstukket i magen utenfor dette huset. Han døde senere på Haukeland universitetssykehus.

Foto: Espen Hatlestad/NRK

31 år gamle Kai Albert Foss ble knivdrept 4. februar i år utenfor boligen til siktede på Brattholmen på Sotra i Fjell.

Kai Albert Foss

DREPT: 31 år gamle Kai Albert Foss ble drept 4. februar i år.

Foto: Privat

Siktede hevder han handlet i nødverge, men politiet fester ingen lit til hans forklaring, og han er siktet for forsettelig drap.

Tirsdag besluttet Nordhordland tingrett å varetektsfengsle 31-åringen i ytterligere fire uker.

Les også: – Vi torde ikkje gjere meir, skadane var så store

– Stakk seg selv i armen

Kjennelsen viste til tidligere fengslingskjennelser der nødverge-teorien bestrides.

«Vitnet beskriver deretter at begge blir liggende før siktede skyver avdøde vekk, slik at han sklir nedover. Siktede går deretter tilbake mot huset og vitnet har da ikke sett noen skader på siktede, eller noe i ansiktsuttrykket som indikerer at han hadde smerter.»

Politiets teori er at han selv skal ha stukket seg i armen for å påvise nødverge, skriver ba.no. – Ville spekulasjoner, hevder 31-åringens forsvarer, Marius Wesenberg.

Les også: – Kunne aldri ha gjort noe sånt uten at det var for å beskytte seg selv

– Vitner har sett blodspor

Han mener det er flere forhold som taler mot politiets teori. Wesenberg viser til at vitner har sett blodspor som strekker seg fra hvor avdøde lå og oppover mot huset.

– Det stemmer dårlig med politiets teori om at siktede ikke skal ha fått påført stikkskader i basketaket med avdøde. Vitner har sett blodspor opp mot huset hvor siktede gikk etter hendelsen, og vitner har forklart at siktede aldri kom ned igjen til avdøde etter hendelsen. Da er det nærliggende å tro at blodet stammer fra siktede, sier forsvareren til avisen.

Politiet hadde ikke mulighet til å kommentere Wesenbergs opplysninger tirsdag.

Etterforskningen er nå helt i sluttfasen og saken blir trolig oversendt Statsadvokatene i Hordaland i løpet av den neste måneden, skriver ba.no.

Les også: Sjalusi kan ha vært drapsårsak

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik