Siktet 18-åring er Facebook-venn med Hilda Festes familie

Den drapssiktede 18-åringen i Os er Facebook-venn med barnebarnet til Hilda Feste. På Facebook-siden til den siktede strømmer det inn støttemeldinger.

Dørklinke Os-siktet

PÅGREPET HER: Her ble 18-åringen pågrepet i går. Politiet har nå sperret av boligen til den drapssiktede.

Foto: Varde Film & Media

Hjerter

STØTTE: Venner av den siktede viser sin støtte ved å poste slike hjerter på Facebook-veggen hans. (Illustrasjon: Facebook)

Den 18 år gamle mannen fra Os ble pågrepet i tirsdag, og er siktet for drapet på 98 år gamle Hilda Feste (98) 1. januar i år.

Venner på Facebook

18-åringen har mange venner på Facebook, og en av dem er barnebarnet til Hilda Feste. De to er på omtrent samme alder.

NRK.no har snakket med elever på den videregående skolen der den drapssiktede har gått. De vet hvem den siktede er, og sier at det er naturlig at han også bekjent av familien til den drepte.

– Når man er på samme alder i en bygd som Os, vet man hvem hverandre er. Men jeg tror ikke de kjente hverandre særlig godt, sier de to 18-åringene NRK har snakket med.

Siktede får støtte på veggen

På Facebook-siden til den siktede har det strømmet inn med støtteerklæringer siden i går kveld. Flere har skrevet hjerter på veggen hans, og folk skriver at de tenker på ham.

Den 18 år gamle mannen ble pågrepet i sitt eget hjem mandag kveld, ifølge politiet uten dramatikk. Han bor i nærheten av Gamleheimshagen, omsorgstunet der Hilda Feste bodde.

Forsvareren til den siktede sier at 18-åringen har det tungt i avhørene. Han må ofte ta pauser, og har ikke mye informasjon fra drapskvelden. Forklaringen hans er at han var så beruset at han ikke husker noe fra timene drapet skal ha skjedd.

Har sperret av huset

– Han kan ikke fatte eller begripe at han skal ha noe med dette å gjøre. Samtidig er han opptatt av å hjelpe politiet og bidra med det han kan, sier Rolf Knudsen, den siktedes forsvarer til NRK.

Jeg tror ikke de kjente hverandre særlig godt.

Tidligere skolekamerater av den siktede

Les videre under bildet.

Os sentrum flyfoto

BODDE I SENTRUM: 18-åringen bodde i Os sentrum, i nærheten av Hilda Festes leilighet.

Foto: Thomas Hellum / NRK

Huset til den siktede er nå avsperret av politiet.

18-åringen er den andre personen som blir pågrepet og siktet i saken. En mann ble pågrepet samme natt drapet skjedde, men raskt sjekket ut og løslatt

Politiet har ikke vært tilgjengelig for kommentarer onsdag, men skal snakke med pressen klokken 14.00.