NRK Meny

Vann truer flere hus: Sivilforsvaret kalt ut

Været skaper kaotiske tilstander i Bergen. Nå er sivilforsvaret kalt ut.

Kaotiske tilstander i Hordaland

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– Sivilforsvaret er i beredskap for å hjelpe oss med å pumpe vann. På Åsane senter er kjelleren oversvømt, og i Bergen sentrum er en bensinstasjon truet av høy vannføring, sier Torkjell Helle i Bergen brannvesen.

Uværet på Vestlandet har skapt kaotiske tilstander, også i Bergen.

Åsane senter oversvømt

åsane senter

KAOTISK: På Åsane senter er parkeringsplassen ryddet for biler. Rundt klokka 13.00 begynte det å fosse vann inn i kjelleren på storsenteret.

Foto: Kjell Jøran Hansen

– Det ser ikke ut som det avtar med det første, så for å opprettholde vår brannberedskap bestemte vi oss for å kalle ut sivilforsvaret. Vi kan ikke bruke alle ressursene våre på vann, sier Helle.

På Åsane senter er parkeringsplassen ryddet og tømt for biler etter for høy vannstand. Rundt klokka 13.00 begynte det å fosse vann inn i kjelleren.

– Det er mye vann der. Ved en bensinstasjon i Carl Konows gate er det også veldig høy vannstand. Der vil vi vurdere å la sivilforsvaret overta etter en stund.

Akkurat nå er brannvesenet ute på nærmere tjue aksjoner i Bergen som følge av været.

Vannet stenger bane og vei

parkeringsplass

PARKERINGSPLASS: Parkeringsplassen ved skianlegget i Furedalen er ikke til å kjenne igjen.

Foto: 03030-tipser

Klokken 13.27 ble Bergensbanen stengt mellmo Voss og Arna på grunn av store nedbørsmengder. som følge av været.

– Det renner mye vann inn i sporet, og det kan være fare for utglidning, sier pressevakt i Jernbaneverket, Ragnhild Aagesen.

Også riksvei 13 ved Sandevannet i Odda er stengt på grunn av høy vannstand. I Hålandsdalen på fylkesvei 123 er det så mye vann i veibanen at veien er stengt for mindre kjøretøy.

Siste video

Fleire sterke historiar i Vestlandsrevyen fredag: Dei som kom først til ulukkesstaden ved Turøy, russen som var nær ved å døy etter russebuss-ulukka og mannen som har intervjua bestefaren og vil laga film om Telavåg-tragedien. Programleiar: Jan Børge Leirvik.
I slutten av april 1942 inntok nazistene og brant ned Telavåg. Se NRKs reportasje fra 60-årsmarkeringen i 2002.
Grov trussel mot byråd i Bergen, strid om ny mobbelov og ikkje alle verksemder deler ny optimisme i næringslivet. I denne Vestlandsrevyen spør programleiar Jan Børge Leirvik óg om russen var så mykje betre før.