Valhall-feltet evakueres

 • Vurderte å bombe løpsk lekter

  Nyttårsaften passerte en slitt lekter med kort avstand fra Valhall-feltet i Nordsjøen. Mens man fremdeles fryktet kollisjon ble det vurderte å sette inn F-16-fly mot lekteren. Det bekrefter Forsvaret overfor VG.

  Lekter passerer Valhall
  Foto: Reidar Waldeland/BP
 • Lekteren under kontroll

  Faren er over og lekteren som slet seg i Nordsjøen er under kontroll, melder ConocoPhilips til Petroleumstilsynet. Den 110 meter lange og 30 meter brede lekteren var lenge på full fart rett mot flere oljeinstallasjoner, men passerte cirka en kilometer fra oljefeltet Valhall.

  Valhall
  Foto: BP Norge
 • Tror lekteren passerer:

  2:21

  – Sånn som det ser ut nå så passerer den mellom Valhall og Eldfisk. Og hvis det er tilfelle, og det går bra, så er vi forbi de faste installasjonene, og da har vi mer tid på oss til å fange lekteren. Men vi vet ikke, den er fortsatt fri, og kursen kan endre kjapt, så det er en kritisk situasjon akkurat nå, sier adminitrasjonssjef Kjartan Mehammer i Eide Marine, som eier lekteren.

 • Full evakuering av Valhall

  – Lekteren har nå direkte retning mot Valhall. Det vil ta noen timer før det når feltet. 71 personer er nå igjen ombord, sier pressetalsmann Jan Erik Geirmo i BP Norge til NRK klokka 10.