Normal

Uvisst når Kripos får snakke med siktede

Politiet og Kripos må fortsatt vente på å få snakke med den trippeldrapsiktede 30-åringen. – Vi må bare forholde oss til meldingene vi får om at det ikke er mulig å gjennomføre avhør, sier lensmann Åge Løseth.

Årdal - buss slepes vekk

UKLART HENDELSESFORLØP: Politiet håper den drapssiktede 30-åringen kan gi viktige opplysninger om hva som skjedde inne i bussen da bussjåføren og to passasjerer ble drept.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Åge Løseth

– SITTER PÅ VIKTIG INFO: Lensmann Åge Løseth håper avhørene kan gjennomføres snart.

Foto: Alf Vidar Snæland

30-åringens forsvarer, advokat Fredrik Verling, bekrefter overfor NRK at siktede heller ikke i dag er i stand til å bli avhørt av Kripos .

Håper avhør kan gi svar

I politiet er en frustrert over at den lange ventetiden. Mandag ettermiddag er det gått en uke siden de grufulle drapene på ekspressbussen.

Etterforskerne håper siktede kan gi dem et klarere bilde av hva som skjedde da tre mennesker ble tatt av dage inne i bussen.

– Vi ønsker naturligvis å få gjennomført avhør så raskt som mulig. Den siktede sitter med svært viktig informasjon om hva som faktisk har skjedd inne på bussen, derfor er det viktig for oss å få hans versjon, sier regionlensmann i Indre Sogn, Åge Løseth, til NRK.

– Forhåpentligvis får vi det til i løpet av denne uken, sier Løseth.

LES OGSÅ: Sjå TV-intervjuet med lensmannen: - Det har vore ei tøff veke

Fortsatt på psykiatrisk sykehus

Fredrik Verling utenfor Sandviken

ENESTE KONTAKT: Advokat Fredrik Werling er eneste som får snakke med den siktede 30-åringen.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Den trippeldrapsiktede mannen fra Sør-Sudan ble onsdag i forrige uke varetektsfengslet i i fire uker av Bergen tingrett.

Mannen møtte ikke selv til fengslingsmøtet og har vært innlagt på Sandviken psykiatriske sykehus i Bergen helt siden pågripelsen.

30-åringen selv har forklart sin advokat at han ikke har noen erindring av å ha utført de tre drapene inne på «Valdresekspressen». Han nekter derfor straffskyld og krevde seg løslatt.

Lagmannsretten behandler anke

Det er også bakgrunnen for at han har anket fengslingskjennelsen. Anken er nå under behandling i Gulating lagmannsrett. En kjennelse er ventet i løpet av mandag eller tirsdag.

LES OGSÅ: Spelte med sørgeband