NRK Meny
Normal

Utvider tilsynet med John Bauer

I går var første skoledag, men Fylkesmannen er ikke ferdig med sin gjennomgang.

John Bauer-gymnasets fasade
Foto: Inger Lise Uhnger / NRK

Tidligere i sommer tilrådde professor ved Norges Handelshøyskole, Kjell Gunnar Salvanes, skolen om å kvitte seg med alle spøkelsene frå fortiden.

Men skolen er fremdeles under lupen til Fylkesmannen, til tross for at de har skiftet ut eiere og ledelse.

Vil ikke endre kontrakten

Ett av de springende punktene i sommerens strid, har vært kontraktene der eierne kan sikre seg akjseutbytte - noe som er i strid med regelverket for privatskoler.

De nye eierne har flere ganger forklart at avtaleteksten var fra en standard kontrakt, og at den ved en feil ikke ble tatt bort.

Men skolen sin advokat hevder det ikke er ulovlig å ha dette med i kontrakten, så lenge de bare unngår å ta ut utbytte.

- Vi går ikke rundt med korrekturpenn og endrer på inngåtte avtaler. Vi har sagt av en forlengelse av tilsynet så vil dette med på hvilken måte en følger opp forbudet mot utbytte være et tema, sier assisterende utdanningsdirektør hos Fylkesmannen, Hjalmar Olseth, til NRK Hordaland.

- Vi har hele tiden trodd at dette skal gå bra. Vi har jobbet frem mot skolestart med fokus på det pedagogiske.Vi er klar over at det ikke er noe utybytte å hente her, sier rektor Guri Auran.

Milliongjeld

I rotet i sommer har skolen også pådratt seg en gjeld på over tre millioner. To uker før denne regningen skal betales, lever skolen i den tro at departementet ordner opp.

- Vi har søkt på oppsettende virkning på tilbakebetalingen og har tro på at det blir utsatt til klagesaken er behandlet av departementet. Vi har tro på en løsning sammen med departementet, sier Auran til NRK Hordaland.