Utvider siktelsen etter dødsfall

Politiet har siktet en 40 år gammel mann for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en 50 år gammel mann søndag døde av skadene han ble påført i et hus på Sagvåg på Stord.

Voldsepisode på Stord i Sagvåg

POLITIET PÅ ÅSTEDET: Dødsfallet skjedde i et hus på Sagvåg på Stord.

Foto: Henrik Mundal Andreassen / Sunnhordland

Siktelsen har en øvre strafferamme på 10 år Den siktede mannen sitter fengslet i Haugesund og han blir trolig fremstilt for varetektsfengsling mandag. Den døde mannen vil bli obdusert på Gades Institutt i Bergen.

LES OGSÅ: Lensmannen: – En sak som har fått et tragisk utfall

AMK kontaktet politiet

Det var AMK som meldte fra om hendelsen til politiet tidlig søndag morgen. De hadde rykket ut til en enebolig på Sagvåg der 50-åringen ble funnet alvorlig skadet og bevisstløs. Han ble fløyet til Haukeland Universitetssykehus, men livet stod ikke til å redde. Han ble erklært død klokken 13 søndag.

Kjæresten til den siktede 40-åringen skal ha blitt lettere skadet i forbindelse med det som skjedde.

Blir avhørt søndag kveld

Politiet har satt i gang etterforsking og arbeider nå med å avdekke hendelsesforløpet, samt dødsårsaken.

– Det er foreløpig ikke gjennomført avhør i saken, utover de samtalene som ble gjort på gjerningsstedet, sier lensmann Roald Raunholm ved Stord lensmannsdistrikt.

Det er planlagt avhør av 40-åringen, og disse blir trolig gjennomført i løpet av søndag kveld.

Politiet vil komme tilbake med mer informasjon om saken så snart det foreligger noe mer, men ber om forståelse for at det fortsatt er tidlig i etterforskingen og at man på det nåværende tidspunkt ikke kan gi mer utfyllende informasjon om saken, heter det i en pressemelding.

40-åringen svært fortvilet

Mannens forsvarer, advokat Kjell Steinsbø, opplyser at den siktede erkjenner de faktiske forhold, og har det svært vanskelig.

– Han er forferdelig lei seg og fortvilet. Det blir ikke noe avhør i dag, sier Steinsbø til NTB etter å ha møtt sin klient søndag ettermiddag.

Han ønsker ikke å si noe mer om omstendighetene rundt hendelsen før den siktede har forklart seg.