Utskjelt ny bro i Bergen må allerede stenges

Bergenserne har ventet fire år på gang- og sykkelbro over Puddefjorden. Bare to uker etter åpning stenger den for utbedringer.

Småpudden

NY BRO STENGES: Småpudden skal allerede stenges for forbedringer. Fire kvelder denne uken mellom 20–06 stenger broen både for båter, fotgjengere og syklister.

Foto: Annbjørg Dalland / NRK

Når den nye broen over Puddefjorden først kom ble den utskjelt og kritisert for både funksjon og utseende.

Dersom du hadde tenkt til å ta kveldsturen over Småpudden denne uken, må det dessverre vente. Småpudden må stenge kun to uker etter åpning for utbedringsarbeid.

Kveldene og nettene fra tirsdag til og med fredag denne uken blir broen stengt. Fra klokken 20 vil broen ikke åpne seg, og det blir heller ikke mulig å gå eller sykle over broen, fram til 06 om morgenen igjen.

Det dreier seg om justeringer av fugene på broen, som er planlagt. Det er endringer de håpet å gjøre før broen åpnet, men på grunn av sene leveringsdatoer blir det ikke gjort før nå.

Småpudden

OMDISKUTERT BRO: Diskusjonen om den nye gang- og sykkelbroen over Puddefjorden har ikke vært stille siden broen åpnet for snart to uker siden.

Foto: Annbjørg Dalland / NRK

Skal tas flere tester

Den omdiskuterte Småpudden åpnet 14. juni, og det ble feiret. Men det tok ikke lang tid før kritikken mot broen kom, spesielt når det ble kjent at broen ikke tåler mer enn frisk bris før den må stenge.

Stengingen er, ifølge Solveig Midtun fra Trafikketaten i Bergen kommune, uavhengig av testene som er gjort på broen i etterkant av vind-kritikken.

– Det skal gjennomføres noen flere tester med tanke på vinden før vi kan ta noen vurderinger på om noe bør endres i forhold til det, sier Midtun.

Småpudden

FORBEDRINGER: Trafikketaten evaluerer broen fortløpende, og har planer om å senke en kant på Damsgårdsiden for å gjøre broen bedre for syklister.

Foto: Annbjørg Dalland / NRK

– Fungerer som håpet

De to ukene broen har vært åpnet, har ikke Midtun registrert noen stengninger med tanke på vindstyrken.

– Broen fungerer som håpet, sier hun.

Men trafikketaten foretar fortløpende evalueringer av broen. De skal blant annet senke en kant på Damsgårdsiden av broen for å gjøre traseen bedre for syklister.

Velkommen til Småpudden

GANG- OG SYKKELBRO: Småpudden åpnet 14. juni 2016.

Foto: Annbjørg Dalland / NRK