NRK Meny
Normal

Utløsning for Brann, krise i LSK

Steinar Nilsens menn har scoret fem og tatt seks poeng på fire dager. Men det var en dommeravgjørelse som stjal oppmerksomheten mot Lillestrøm.

Erik Huseklepp feirer scoring mot Lillestrøm

ENDELIG: Erik Huseklepp har fått mye pepper for manglende uttelling foran mål, men mot Lillestrøm løsnet det. Her gratuleres han av lagkamerater etter 2-0-scoringen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Brann-trener Steinar Nilsen har ledet laget sitt fra nest siste plass til øvre halvdel av tabellen på en liten uke.

- Det er alltid godt å vinne fotballkamper, og i dag vinner vi fullt fortjent. Vi kommer godt i gang og tar tak i kampen fra første stund, er trygge i det defensive og tør å ta mye folk med i angrep. Det ser bra ut, sier Nilsen til nrkhordaland.no.

KAMPEN DIREKTE: Vi fulgte Brann-LSK direkte

LES MER: Brann valset over bunnlaget

Nilsen: - Klart rødt kort

- LSK spiller i en time med ti mann, etter at Vidar Riseth ble utvist. Hva er ditt syn på duellen hvor Riseth får sitt andre gule?

Tijan Jaiteh og Jan Gunnar Solli jubler over seier over LSK

SE, SÅ GLADE: Tijan Jaiteh og Jan Gunnar Solli feirer årets første hjemmeseier.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Slik jeg ser det, er Riseth siste mann når han tar Huseklepp. Så det vurderer vi på samme måte som dommeren, sier Nilsen.

- Ikke så mye å lure på, sier Branns nye målsnik, David Nielsen, som startet fotballfesten i Bergen da han satte inn et innlegg fra Erik Huseklepp ett minutt på overtid i første omgang.

Riseth forstår ingenting

Men hovedpersonen selv var alt annet enn imponert over dommer Roy Helge Olsen.

- Jeg har kikket på tv-bilder fra alle tenkelige vinkler, og alle kan se at det ikke er noen verdens ting. Dommeren sier at drakten til Huseklepp står ut som et telt nede ved hoften, men da ser han noe ikke jeg ser. Det er helt jævlig å få en slik utvisning, for det er ingenting, sier Vidar Riseth til nrkhordaland.no.

LSK-trener Henning Berg valgte å ikke si så mye om situasjonen.

- Jeg er ikke dommer, og sitter i tillegg et stykke unna. Men regner med han er trygg på det han gjør, siden han tross alt velger å gi Vidar rødt kort, sier Berg til nrkhordaland.no.

Roy Helge Olsen viser ut Vidar Riseth

OMDISKUTERT: Roy Helge Olsen ga Vidar Riseth to gule på minutter og sendte trønderen i dusjen etter bare en halvtime.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Selv sier dommeren det slik:

- Slik jeg ser det, holder Riseth i armen til Huseklepp. Det er et soleklart gult kort. Grunnen til at det tok litt tid før han fikk kortet, er at det ble en så stor ansamling av spillere rundt meg, sier Roy Helge Olsen til nrkhordaland.no.

- Er bedre enn tabellen tilsier

- Lillestrøm har nå spilt syv kamper uten seier. Hva nå?

- Vi har vært bedre spillemessig enn det poengene tilsier. Ting går imot oss, og vi har ting vi kan bli bedre på. Først og fremst må vi bli bedre i egen boks, og så må vi score mer enn ett mål per kamp, sier Berg, og legger til:

- Vi er bare seks poeng bak bronse!

Det løsnet Huseklepp

En som var langt mer fornøyd med dagen, var Branns driblefant Erik Huseklepp. Lysluggen har slitt med uttellingen foran mål, men mot Lillestrøm fant han omsider veien til nettmaskene igjen. Den Newcastle-aktuelle spissen var naturlig nok et eneste stort smil etterpå.

- Det var utrolig deilig å se den gå inn, medgir han.

Steinar Nilsen hilser til publikum etter LSK-kampen

FORNØYD: Steinar Nilsen var meget godt fornøyd med kampen mot LSK.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Var det mange kilo som ble løftet fra dine skuldre?

- Nei, det er ikke så mange kilo å ta herfra, hehe. Men ja, det har plaget meg litt. Samtidig har jeg følt at jeg har prestert bra. Men i dag er jeg veldig fornøyd. Samarbeidet med David (Nielsen) går også veldig bra, sier Huseklepp til nrkhordaland.no.

Punkterte med frekk lobb

En annen som endelig lyktes, var Petter Vaagan Moen, som fikk hele sesongoppkjøringen spolert av et beinbrudd. Mot Lillestrøm punkterte han kampen med en frekk lobb over keeper André Hansen i kampens 72. minutt.

- Jeg merker at jeg kommer mer og mer inn i det nå, selv om det blir litt sparking i luft. Noen treninger til, så skal jeg sette flere av de sjansene, lover hedmarkingen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås