NRK Meny
Normal

Utladet Huseklepp kan bli benket

Publikumshelten har bevisst trent for å en senere formtopp enn i fjor. Belønningen kan bli benkesliting mot Everton.

Erik Huseklepp

SLITER: Erik Huseklepp er tradisjonelt Branns beste om vinteren. I år skulle han nå toppen til seriestart. Det har gjort ham til en av Branns svakeste i treningskampene foran Everton-kampen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Høyrevingen har vært Branns formspiller nummer én både foran 2006- og 2007-sesongen. Men da alvoret startet, begynte nedturen. Fast plass på laget var sjelden vare, og Huseklepp ble den evige innbytter. Det vil han ha slutt på i år, skriver Bergens Tidende.

- Da jeg var på mitt beste i januar, trente jeg annerledes. Denne forsesongen har jeg prøvd å jobbe med motoren min. Derfor har jeg hatt mange lange langturer, i stedet for intervalltreningen jeg har drevet med i tidligere sesongoppkjøringer, sier Huseklepp til BT.

- Fikk en utladning

Målet er å være på topp når serien begynner i slutten av mars. En konsekvens kan være at millionmannen slett ikke er i sitt beste slag når Brann møter Everton i UEFA-cupen onsdag. 23-åringen har nemlig vært blant Branns svakeste i treningskampene mot Helsingborg og FC København.

Og det er trolig ikke bare alternativ trening som har vært årsaken til det. Lynvingen innrømmer at kontraktsmaset mot slutten av gullsesongen i fjor tok på.

- Jeg tror jeg fikk en utladning etter at kontrakten ble forlenget. Jeg har i alle fall ikke vært så god fotballmessig etter at jeg skrev under, sier Huseklepp, som signerte ny treårskontrakt med Brann 13. november i fjor.

Åpner for Hassan sentralt

Brann-trener Mons Ivar Mjelde vurderer nå å bruke Jan Gunnar Solli på høyrekanten, og Hassan El Fakiri sentralt. Med Petter Vaagan Moen på venstrekanten, betyr det i så fall benken for Huseklepp, som frem til nå tilsynelatende har vært inne i startelleveren.

- Vi har jobbet med en ellever en tid nå, men det er alltid mulig å imponere på trening og spille seg inn, sier Mjelde kryptisk til BT. 

I så fall stiller Brann trolig med dette laget mot Everton på Brann Stadion onsdag kl. 20.00:

Håkon Opdal – Bjørn Dahl, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit – Jan Gunnar Solli, Hassan El Fakiri, Eirik Bakke, Petter Vaagan Moen – Azar Karadas, Thorstein Helstad

 

 

Siste video

Tusenvis av nye målinger fra privatpersoner gjør Yrs værvarsel bedre.
Unike bilete av den første villreinen som vart funne med skrantesjuke (CWD) i Nordfjella.
Programleder: Mariann Reikerås