Utelukker ikke at brannen er påsatt

Etterforskerne har lokalisert det som trolig er arnestedet for storbrannen i Bergen sentrum lørdag. Nå ber politiet publikum om tips.

Brannetterforskere i Vaskerelven

HER STARTET DET TROLIG: Brannetterforskere gjør mandag formiddag undersøkelser rundt branntomtene. Så langt tyder funn på at brannen startet utendørs i smauet mellom Vaskerelven 32 og nabohuset til høyre på bildet.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Fire personer fikk lettere røykskader da det lørdag morgen brøt ut brann i to trehus i Vaskerelven og Rummelhoffsmauet. Tre personer måtte reddes fra infernoet av brannvesenets stigebil, mens en fjerde person måtte hoppe ut fra et vindu i andre etasje for å unnslippe flammene.

Starter trolig i smauet

Jan Martin Skulstad

– KAN HA BRENT LENGE: Politioverbetjent Jan Martin Skulstad håper publikum kan bidra til å løse saken.

Foto: NRK

Etterforskningen av brannen er nå i full gang, og politiet mener allerede å ha fått noen viktige svar.

– Vi har dannet oss et bilde av brannen, blant annet tror vi at vi har funnet arnestedet. Så langt tyder mye på at brannen har startet ute, inne i et smau , sier politioverbetjent Jan Martin Skulstad til NRK.

Brannen ble meldt klokken 07.08 lørdag morgen. Da var det allerede full fyr.

– Så voldsomt som det brente da, tyder alt på at det har brent en god stund, sier Skulstad.

Utelukker ikke at brannen er påsatt

– Hvis det har vært folk i området som har sett eller hørt noe som kan være av interesse i forbindelse med brannen mellom klokken fem og syv, vil vi veldig gjerne at de tar kontakt med politiet.

– Betyr det at dere tror brannen er påsatt?

– Det er altfor tidlig å konkludere med noe sånt. Det har ikke kommet frem noe som peker på en konkret årsak, og vi ønsker ikke å låse oss til noen teori, sier politioverbetjenten.

Brannteknikere er mandag formidddaget på stedet og gjør nærmere undersøkelser rundt arnestedet. Håpet er at etterforskerne i dag kan ta seg inn i de brannherjede husene for å lete etter spor som kan gi svar på hva som skjedde.

Flere av beboerne er avhørt i løpet av helgen, og ifølge Skulstad fortsetter avhørene i dag.

Brann i Vaskerelven

DRAMATIKK: Tre personer ble reddet ut av dette vinduet av brannvesenets stigebil. Kort tid etter var rommet fullstendig overtent.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Siste video

Det topp moderne «Dr. Fridtjof Nansen» skal kartlegge hva som finnes av ressurser langs kysten av Afrika.
Se dagens utgave av Vestlandsrevyen.
Et helikopter ble sendt opp for å ta bilder av skredfaren i fjellet.