NRK Meny
Normal

Utelukker ikke at brannen er påsatt

Etterforskerne har lokalisert det som trolig er arnestedet for storbrannen i Bergen sentrum lørdag. Nå ber politiet publikum om tips.

Brannetterforskere i Vaskerelven

HER STARTET DET TROLIG: Brannetterforskere gjør mandag formiddag undersøkelser rundt branntomtene. Så langt tyder funn på at brannen startet utendørs i smauet mellom Vaskerelven 32 og nabohuset til høyre på bildet.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Fire personer fikk lettere røykskader da det lørdag morgen brøt ut brann i to trehus i Vaskerelven og Rummelhoffsmauet. Tre personer måtte reddes fra infernoet av brannvesenets stigebil, mens en fjerde person måtte hoppe ut fra et vindu i andre etasje for å unnslippe flammene.

Starter trolig i smauet

Jan Martin Skulstad

– KAN HA BRENT LENGE: Politioverbetjent Jan Martin Skulstad håper publikum kan bidra til å løse saken.

Foto: NRK

Etterforskningen av brannen er nå i full gang, og politiet mener allerede å ha fått noen viktige svar.

– Vi har dannet oss et bilde av brannen, blant annet tror vi at vi har funnet arnestedet. Så langt tyder mye på at brannen har startet ute, inne i et smau , sier politioverbetjent Jan Martin Skulstad til NRK.

Brannen ble meldt klokken 07.08 lørdag morgen. Da var det allerede full fyr.

– Så voldsomt som det brente da, tyder alt på at det har brent en god stund, sier Skulstad.

Utelukker ikke at brannen er påsatt

– Hvis det har vært folk i området som har sett eller hørt noe som kan være av interesse i forbindelse med brannen mellom klokken fem og syv, vil vi veldig gjerne at de tar kontakt med politiet.

– Betyr det at dere tror brannen er påsatt?

– Det er altfor tidlig å konkludere med noe sånt. Det har ikke kommet frem noe som peker på en konkret årsak, og vi ønsker ikke å låse oss til noen teori, sier politioverbetjenten.

Brannteknikere er mandag formidddaget på stedet og gjør nærmere undersøkelser rundt arnestedet. Håpet er at etterforskerne i dag kan ta seg inn i de brannherjede husene for å lete etter spor som kan gi svar på hva som skjedde.

Flere av beboerne er avhørt i løpet av helgen, og ifølge Skulstad fortsetter avhørene i dag.

Brann i Vaskerelven

DRAMATIKK: Tre personer ble reddet ut av dette vinduet av brannvesenets stigebil. Kort tid etter var rommet fullstendig overtent.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Siste video

15. januar 2018 fyller Fløibanen i Bergen 100 år.
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Sykehjemmet Luranetunet i Os kommune arrangerte malerkurs for de eldre.