NRK Meny
Normal

UP tar seg ikke råd til pinsekontroll

Ingen av UPs 15 biler patruljerer veiene i Hordaland og Sogn og Fjordane andre pinsedag. – Svært beklagelig, sier Trygg Trafikk.

UP-kontroll

DETTE SER DU IKKE I DAG: Utrykningspolitiets patruljer er ikke å se på veiene i Hordaland og Sogn og Fjordane i dag. – Det er svært dyrt å kalle inn ekstra mannskaper i høytiden, sier UP-sjefen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Terje Oksnes, UP

INGEN UTE I DAG: UP-sjef Terje Oksnes tar seg ikke råd til å sende ut mannskaper i pinsetrafikken.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

– Det er et ressursspørsmål. Vi hadde mye aktivitet i påsken, med mange UP-biler i tjeneste. Og vi skal ha høy aktivitet i sommermånedene. Det er svært dyrt å kalle inn ekstra mannskaper i høytiden, og da må vi prioritere, sier UP-sjef Terje Oksnes til Bergens Tidende.

Avisen skriver i dag at ingen av hans patruljebiler i Hordaland og Sogn og Fjordane vil være på veien for å ta kontroller av bilistene som reiser hjem fra pinseferie.

Andre pinsedag er dagen med mest trafikk på veiene. Oksnes prioriterer likevel ressursene annerledes.

– Vi kunne sikkert hatt flere patruljer ute i pinsen, men da måtte vi hatt færre på et annet tidspunkt. Sommeren er høyrisikotid når det gjelder trafikkulykker, og vi har planer om å legge inn ekstra innsats i de månedene. Da må vi se hvor vi velger å bruke de midlene vi rår over, sier Oksnes til BT.

– Folk skjerper seg når de ser kontroller

Arne Aase

KRITISK: Arne Aase i Trygg Trafikk.

Foto: Aleksander Vallestad / NRK

Han opplyser at UP gjennomførte kontroller pinseaften. I andre distrikter velger man annerledes.

– Vi kjører på med ekstra mannskaper både 1. og 2. pinsedag. Da er vi flere ute. Vi konsentrerer oss om E18 og E39 først og fremst, for det er der vi forventer den største trafikken, sa Agder, politioverbetjent Øystein Krogstad i Agder til NRK før helgen.

Vegtrafikksentralen forventer økt trafikk i dag, og Trygg Trafikk både i Hordaland og Sogn og Fjordane er kritisk til prioriteringene til Oksnes.

– Det er svært beklagelig. Erfaringsmessig vet vi at jo mer politi som er på veiene, jo bedre flyter trafikken. Folk skjerper seg når de ser at det er kontroller, sier distriktsleder Arne Aase i Trygg Trafikk i Hordaland til BT.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik